Приватний літак, на борту якого перебував новачок "Кардіффа", аргентинський футболіст Еміліано Сала, вилетів з Франції і пропав з радарів, не долетівши до Англії.

Після того, як 24 січня поліція припинила пошуки зниклого футболіста, відомі спортсмени розпочали збір коштів на самостійні пошуки Еміліано Сали.

До збору грошей долучилися хавбек ПСЖ Адрієн Рабьо, півзахисник Манчестер Сіті Ілкай Гюндоган, вінгер Лестера Демарай Грей, хавбек Баварії Корентен Толіссо та наставник Нанта Вахід Халілходжич.

Головна мета гравців - допомогти родичам зниклого Сали зібрати 260 тисяч фунтів на пошукову операцію.

Еміліано Сала
Еміліано Сала

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще
Нагадаємо, літак зник з радарів над Ла-Маншем 21 січня.
28-річний футболіст відправив голосове повідомлення в чат WhatsApp з літака перед зникненням.
"Зараз лечу на літаку, який, здається, ось-ось розвалиться, лечу в Кардіфф. Завтра все почнеться, вдень я приступлю до тренувань з новою командою. Подивимося, що вийде.
Як справи, брати і сестри, все в порядку? Якщо через півтори години від мене не буде новин, не знаю, пошлють вони кого-небудь на пошуки, адже знайти мене неможливо. Боже, як же страшно", - говорилося в повідомленні.

На пошуки літака відправлені два вертольоти та кілька пошукових кораблів. Але швидше за все ніхто не вижив.
"Мені повідомили, що в морі були знайдені подушка, яскраво-помаранчевий предмет, коробка і безліч елементів білого кольору, що плавають поруч з вигнутим шматком металу.
Нам надійшов дзвінок через сім хвилин після того, як зник зв'язок з літаком. Ми вели пошукові роботи до півночі, потім перервалися на відпочинок до ранку. У разі, якби літак впав на воду, то немає жодних шансів залишитися живим. Температура води не перевищує 11 градусів, людина без захисту в такій воді не може витримати більше години," - повідомив голова пошукової служби Джон Фітцджеральд.

Нагадаємо, раніше український футболіст, нападник "Альбасете" Роман Зозуля врятував життя своєму одноклубнику під час матчу чемпіонату Іспанії проти "Гранади".

У середині першого тайму форвард "Альбасете" Рен Манай зіткнувся з суперником і впав без свідомості. Зозуля вмить кинувся до одноклубника, і допоміг йому прийти до тями.
Роман Зозуля врятував життя одноклубнику
Роман Зозуля врятував життя одноклубнику
Пізніше Манай звернувся до Зозулі зі словами подяки: "Ти врятував мене".
Українець Зозуля виступає за "Альбасете" з 2017 року. Раніше він грав за київське "Динамо", "Дніпро" і "Бетіс".

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.