Українська тенісистка Даяна Ястремська, посіяна на турнірі в Хуахіні (Таїланд) під восьмим номером, вийшла у друге коло.

На старті змагань 18-річна українка у двох партіях за 54 хвилини обіграла з рахунком 2:0 (6:0, 6:3) представницю Нідерландів Аранчу Рус, яка пробилася в основну сітку через кваліфікацію.

Ястремська тричі подала навиліт, зробила 4 подвійні помилки і реалізувала 4 з 9 брейк-пойнтів. На рахунку її суперниці жодного ейса і брейку, а також 4 подвійні помилки.

Путівку в чвертьфінал турніру Ястремська розіграє з переможницею матчу між китаянкою Шуай Пен і Хлое Паке з Франції.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Успіх Осаки

Японська тенісистка Наомі Осака, чинна чемпіонка US Open, яка тріумфально виграла Australian Open-2019, очолила оновлений рейтинг WTA за 28 січня.
21-річна Наомі Осака стала першою спортсменкою з Азії, яка очолила жіночий одиночний рейтинг.
Осака зробила величезний прорив, адже рік тому японка була 72-ою ракеткою світу. В історії жіночого тенісу ніхто не робив більший ривок на шляху до першого попадання на вершину рейтингу. До Осаки ніхто за рік не піднімався на першу сходинку із-за меж топ-20.

Оновлений рейтинг WTA
Оновлений рейтинг WTA

Перша ракетка України Еліна Світоліна залишилася на сьомому місці, Леся Цуренко - на 24 місці, а 18-річна Даяна Ястремська дебютувала в топ-50 WTA, зайнявши 47 місце.

Наомі Осака
Наомі Осака

Нагадаємо, у фіналі 21-річна японка (четверта сіяна) з рахунком 2:1 (7:6, 5:7, 6:4) перемогла восьму сіяну турніру 28-річну чешку Петру Квітову. Матч тривав 2 години 27 хвилин. Осака вела 7:6, 5:3 і мала потрійний матчболл, але не дотиснула опонентку у другому сеті. На третю партію Наомі налаштувалася і виграла.

Для азіатки це друга поспіль перемога на турнірах Великого шолома. У вересні 2018-го японка виграла US Open.

Відзначимо, що Осака - перша японка, якій вдалося виграти Australian Open. До неї тільки одна азіатська тенісистка завойовувала титул в Мельбурні. Китаянка Лі На змогла перемогти на Відкритому чемпіонаті Австралії в 2014 році.

Осака після перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії вперше в кар'єрі очолить рейтинг Жіночої тенісної асоціації (WTA). Петра Квітова стала другою ракеткою світу, на третій позиції розташувалася румунка Симона Халеп.

Як повідомляв портал Знай.ua, Australian Open у 2019 році збільшив призовий фонд.