В Естонію 17 березня прибув перший підрозділ збройних сил Великобританії, що входить до складу міжнародного батальйону НАТО, який розміщується в цій країні.

Війська прибувають до Естонії на підставі рішень Варшавського саміту НАТО, повідомляє 112 канал.

Передовий загін у складі 130 осіб зустрічав міністр оборони Естонії Маргус Цахкна на авіабазі Эмари.

Всі інші члени батальйонної бойової групи, а також танки, бойові машини піхоти, самохідні артилерійські установки та інша бойова техніка мають прибути до середини квітня.

Особовий склад міжнародного батальйону буде прибувати до Естонії літаками через авіабазу Эмари, а техніка - сушею чи морем через порт Палдіскі.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Всього у складі бойового батальйону буде близько 1 тисячі 200 військовослужбовців, в тому числі, 800 з Великобританії і 400 з Франції. Очолить міжнародний батальйон Великобританія.

Батальйон НАТО буде взаємодіяти з Першою піхотною бригадою Сил оборони Естонії і розміститься у військовому містечку в Тапа.

За словами командувача збройними силами США в Європі генерала Куртіса Скапаротті, міжнародний батальйон НАТО в Європі "є відповіддю на агресію Росії в Криму, в Україні".

Як повідомляв сайт Знай.ua, Євросоюз і НАТО зайняли жорстку позицію щодо Криму