Шахтар Донецьк опублікував список футболістів, які були заявлені на матчі плей-офф Ліги Європи.

У списку опинилися 25 футболістів, серед яких зимові новачки "гірників" Валерій Бондаренко і Манор Соломон.

Інша зміна в порівнянні з літньою заявкою на Лігу чемпіонів — присутність у списку Максима Малишева. У свою чергу, відсутні Ярослав Ракицький і Олег Данченко, які перебралися в російські Зеніт і Єнісей, а також бразилець Маркіньос Сіпріано.

Ізраїльтянин Соломон дебютував за чемпіонів України у вчорашньому контрольному матчі проти данського Хобро (2:1). У цьому ж поєдинку дебютував також Бондаренко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти Айнтрахта підопічні Паулу Фонсеки зіграють 14 лютого в Харкові, другий — через тиждень, 21 лютого у Франкфурті.

Воротарі: Андрій П'ятов, Олексій Шевченко, Олег Кудрик

Захисники: Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Валерій Бондаренко, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Ісмаїлі;

Півзахисники: Тарас Степаненко, Тайсон, Дентіньо, Марлос, Максим Малишев, Манор Соломон, Алан Патрік, Веллінгтон Нем, Майкон, Андрій Тотовицький, Сергій Болбат, Віктор Коваленко, Фернандо;

Нападники: Оларенважу Кайоде, Жуніор Мораес.

Як раніше писав Знай.ua, захисник збірної України Ярослав Ракицький перейшов у російський "Зеніт" з донецького "Шахтаря", за який виступав 16 років.

Вартість трансферу Ракицького не називається, проте, за чутками, вона склала приблизно 12 мільйонів євро.

Ракицький приступить до тренувань із "Зенітом" на зборі в іспанському Аліканте, який пройде з 1 по 10 лютого.

За Шахтар Ракицький виступав з серпня 2009 року. За "гірників" Ярослав провів 326 матчів і забив 14 голів. З Шахтарем уродженець Дніпропетровщини 7 разів ставав чемпіоном України і ще 6 разів вигравав Кубок України.

Також на рахунку Ракицького 54 матчі і 4 голи за збірну України, з якою центральний дефендер брав участь у чемпіонатах Європи 2012 та 2016 років.

Данило Сікан
Данило Сікан

Як повідомляється на офіційному сайті клубу, контракт розрахований на три роки.
В поточному сезоні Сікан виступав переважно в чемпіонаті U19 (10 матчів, 5 голів). Гравець збірної України U19. 12 серпня 2018 року дебютував за першу команду "Карпат" у поєдинку Прем'єр-ліги з "Зорею".
Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.