Російські окупанти застосовують тортури по відношенню до затриманого в анексованому Криму українця Євгена Панова.

Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає "Радіо Свобода". Російські спецслужби затримали Євгенія Панова і Андрія Захтея в 2016 році. Їх звинувачують в нібито підготовці диверсій на півострові. У лютому українців етапували з Лефортово до Криму.

"Відмова російських органів влади дозволити українським консулам зустріч з Пановим та Захтеем є грубим порушенням Віденської конвенції про консульські зносини і Консульської конвенції між Україною і Росією, а також черговим доказом систематичного ігнорування Російською Федерацією прав незаконно утримуваних громадян", - пояснила речник українського дипломатичного відомства.

Затримали "українських диверсантів" 10 серпня 2016 року. У ФСБ оголосили, що група прибула до Криму для підготовки "диверсій і терактів". Панова назвала "одним з організаторів терактів, яким запобігли".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, представники РПЦ зайнялися вербуванням блогерів в свої ряди. Їх планують використовувати для "окультурення" російської молоді.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще