Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що зарплати та пенсії українців зростуть вже у цьому році, а дефіцит бюджету пенсійного фонду почне скорочуватись.

Про це Розенко повідомив в ефірі каналу NewsOne. За його словами, першочерговим завданням є зростання ВВП саме для збільшення доходу пенсійного фонду.

"У цьому році у нас така динаміка буде завдяки підвищенню мінімальної зарплати вдвічі до рівня 3,2 тисячі гривень", - заявив віце-прем'єр.

Він зазначив, що у травні та грудні зростуть пенсії, а інфляція не вплине на них, адже темпи зростання виплат перевищуватимуть темпи зростання цін.

"З 1 травня і 1 грудня відбудеться підвищення пенсій. В середньому - на 10%. Інфляція у нас запланована на рівні приблизно 8,5-9%", - додав Розенко.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", німецький дистриб'ютор VNG Group вийшов зі збитків та готовий постачати газ в Україну.