Заяви Дональда Трампа, який привітав рішення Великобританії вийти зі складу Європейського Союзу і закликав інші країни вчинити так само, неабияк стривожили єврочиновників і змусили їх замислитися про те, що США поступово віддалятиметься від ЄС.

Такі побоювання озвучив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і наголосив на необхідності діалогу з Білим домом, передає DW.COM.

Паралельно він закликав американців утриматися від ідеї торговельної війни з Євросоюзом, оскільки, за його словами, це не принесе користі жодній зі сторін. При цьому Юнкер порадив не ігнорувати "протекціоністський тон" адміністрації Трампа та готуватися до всіх можливих варіантів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель під час своєї зустрічі з американським лідером висловила сподівання про те, що США та Євросоюз відновлять переговори щодо зони вільної торгівлі.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", один з останніх твітів Трампа не додасть оптимізму Німеччині, оскільки республіканець заявив, що та має заплатити США за захист у рамках НАТО.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще