Проект "Золотий Талант" за допомогою голосування визначив найкращих молодих футболістів України 2018 року. Обидва перших місця у вікових категоріях U-21 та U-19 виграли футболісти київського Динамо.

У старшій віковій категорії очікувану перемогу оформив Віктор Циганков, який значно випередив своїх конкурентів. Мар'ян Швед (Карпати) програв йому 168 балів, а Микола Шапаренко (Динамо) — 195.

У молодшій віковій категорії успіх прийшов до Віталія Миколенко, який виграв у Андрія Луніна (Зоря, Реал, Леганес) з рахунком 269:248. А трійку замкнув Владислав Вакула (Сталь, Маріуполь) — 126.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зазначимо, що Циганкову вдалося встановити відразу два рекорди проекту "Золотий Талант". Також Віктор став першим, хто двічі виграв в одній віковій категорії — U-21 (2017, 2018). А ще першим, хто тричі ставав гравцем року (плюс до цього — у категорії U-19 у 2016-му).

Взагалі варто відзначити, наскільки яскраве молоде покоління підростає у Динамо. Проект "Золотий Талант" проводить свій опитування з 2013 року. Тоді двічі визнавався гравцем місяця Максим Коваль. Після цього в 2014—2015 не було жжодного одного динамівця, якого визнали найкращим в Україні, поки не з'явився Циганков з компанією.

Матч Динамо - Естерсунд

Динамо Київ у другому матчі на тренувальному зборі в іспанській Марбельї провело спаринг з шведським Естерсундом.

У першому таймі словенець Беньямін Вербич пробив у поперечину і це був найнебезпечніший момент за 45 хвилин.

У другій половині зустрічі кияни активніше атакували, підбираючись до воріт шведів. Один з кращих моментів був у Миколи Шапаренка, який також, як і Вербич, пробив у поперечину.

Динамо Київ — Естерсунд - 0:0 (0:0)

Динамо Київ: Денис Бойко, (Георгій Бущан, 60), Томаш Кенджора, Микита Бурда, Тамаш Кадар, Віталій Миколенко, Віталій Буяльський, Че Че, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Беньямін Вербич, Фран оль.

Естерсунд за підсумками сезону 2018 року фінішував на 6-му місці в турнірній таблиці вищої ліги чемпіонату Швеції.

Наступним спаринг-суперником киян буде команда з США Нью-Інгленд Революшн, яку тренує легендарний американський воротар Бред Фрідель. Матч відбудеться 6 лютого.

Перемога Динамо над ЦСКА

Динамо успішно розпочало другий підготовчий збір в іспанській Марбельї, перегравши болгарський ЦСКА.

У першому таймі кияни грали складом, який, ймовірно, буде протистояти Олімпіакосу в матчах Ліги Європи. "Біло-сині" активно розпочали зустріч і вже на третій хвилині відкрили рахунок. Циганков на правому фланзі атаки зіграв у стінку з Вербичем, увійшов у штрафну ЦСКА і вразив ворота.

Через півгодини Динамо відзначилося вдруге, і знову активним був Вербич. Словенець виконав індивідуальний прохід і сам же точно пробив по воротах. Відзначимо роль у цьому голі іспанського нападника Франа Соля, який вміло стягнув на себе захисників, відкривши простір для балканця.

У другому таймі довгий час рахунок залишався незмінним, але Динамо все ж втретє розписалося у воротах болгар. Голом відзначився Андрієвський, чудово виконавши штрафний.

Динамо Київ - ЦСКА Софія - 3:0 (2:0)

Голи: Циганков 3, Вербич 35, Андрієвський 89

Динамо: Бойко (Бущан, 46), Кенджора (Смирний, 60), Бурда (Шабанов, 60), Кадар (Алібеков, 60), Миколенко (Сідклей, 60), Шепелєв (Сидорчук, 60), Буяльський (Кравченко, 60), Че Че (Гармаш, 60), Циганков (Андрієвський, 60), Вербич (Буено, 60), Соль (Русин, 60).

Наступний спаринг Динамо зіграє проти шведського Естерсунда у вівторок, 5-го лютого.

Заявка Шахтаря на Лігу Європи

Шахтар Донецьк опублікував список футболістів, які були заявлені на матчі плей-офф Ліги Європи.

У списку опинилися 25 футболістів, серед яких зимові новачки "гірників" Валерій Бондаренко і Манор Соломон.

Інша зміна в порівнянні з літньою заявкою на Лігу чемпіонів — присутність у списку Максима Малишева. У свою чергу, відсутні Ярослав Ракицький і Олег Данченко, які перебралися в російські Зеніт і Єнісей, а також бразилець Маркіньос Сіпріано.

Ізраїльтянин Соломон дебютував за чемпіонів України у вчорашньому контрольному матчі проти данського Хобро (2:1). У цьому ж поєдинку дебютував також Бондаренко.

Перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти Айнтрахта підопічні Паулу Фонсеки зіграють 14 лютого в Харкові, другий — через тиждень, 21 лютого у Франкфурті.

Воротарі: Андрій П'ятов, Олексій Шевченко, Олег Кудрик

Захисники: Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Валерій Бондаренко, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Ісмаїлі;

Півзахисники: Тарас Степаненко, Тайсон, Дентіньо, Марлос, Максим Малишев, Манор Соломон, Алан Патрік, Веллінгтон Нем, Майкон, Андрій Тотовицький, Сергій Болбат, Віктор Коваленко, Фернандо;

Нападники: Оларенважу Кайоде, Жуніор Мораес.

Як раніше писав Знай.ua, захисник збірної України Ярослав Ракицький перейшов у російський "Зеніт" з донецького "Шахтаря", за який виступав 16 років.

Вартість трансферу Ракицького не називається, проте, за чутками, вона склала приблизно 12 мільйонів євро.

Ракицький приступить до тренувань із "Зенітом" на зборі в іспанському Аліканте, який пройде з 1 по 10 лютого.

За Шахтар Ракицький виступав з серпня 2009 року. За "гірників" Ярослав провів 326 матчів і забив 14 голів. З Шахтарем уродженець Дніпропетровщини 7 разів ставав чемпіоном України і ще 6 разів вигравав Кубок України.

Також на рахунку Ракицького 54 матчі і 4 голи за збірну України, з якою центральний дефендер брав участь у чемпіонатах Європи 2012 та 2016 років.

Данило Сікан
Данило Сікан

Як повідомляється на офіційному сайті клубу, контракт розрахований на три роки.
В поточному сезоні Сікан виступав переважно в чемпіонаті U19 (10 матчів, 5 голів). Гравець збірної України U19. 12 серпня 2018 року дебютував за першу команду "Карпат" у поєдинку Прем'єр-ліги з "Зорею".
Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.