Щонайменше 72 людини загинули внаслідок найбільшої за останні два десятиліття повені в Перу.

Як передає ВВС, проливні дощі, що йшли над країною кілька днів, не вщухаючи, спровокували розливи річок та зсуви в окремих регіонах країни. Про надзвичайний стан оголосили понад 800 міст.

Влада Перу ще не підрахувала точну кількість тих, хто зазнав втрат внаслідок стихії, але припускає, що це – не менше половини населення країни.

Зараз столиця держави Ліма опинилася у дуже скрутному становищі, оскільки люди потерпають від нестачі питної води. Водостічна система ряду населених пунктів забита, а вулиці залиті водою. Деякі села взагалі опинилися відрізаними від будь-якого сполучення з "великою землею".

У країні розпочали заходи, спрямовані на боротьбу з комарами, які розносять інфекції, оскільки внаслідок тепла та підвищеної вологості комахи виявилися реальною загрозою для людей.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще одним наслідком повені стало зростання цін на продукти.

Аналогічна ситуація спостерігалася в Перу в 1998 році. Тоді через зливи та повені загинули 374 людини.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", повені в індійському штаті Тамілнад забрали життя 269 осіб.