У німецькому Франкфурті-на-Майні курди вийшли на масову акцію проти дій турецької влади, а саме президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

За інформацією DW, поліція повідомила, що на вулицях міста зібрались близько 30 тисяч курдів, хоча організатори повідомили, що їх було на 20 тисяч більше. Цю акцію приурочили до святкування курдського Нового року, який святкують 21 березня.

Основними вимогами учасників акції були скасування конституційного референдуму у Туреччині, а також припинення тиску на курдів. Крім того, протестувальники висловились і щодо дипломатичного скандалу із Нідерландами.

Маніфестанти пронесли та розгорнули заборонену символіку, серед якої прапор "Робочої партії Курдистану" та фото голови організації Абдулли Оджалана. Правоохоронці не відбирали плакати, щоб не провокувати конфлікт.

Зазначимо, що конституційний референдум, який передбачає перехід від парламентської форми правління у Туреччині до президентської республіки, відбудеться 16 квітня.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у брюссельському будинку стався вибух, внаслідок чого поранення отримали семеро людей.