Перший в історії об'єднаний чемпіонат світу з велоспорту 2023-го року відбудеться в шотландському Глазго.

Майбутній турнір об'єднає 13 чемпіонатів світу UCI з таких дисциплін, як шосе, трек, велокрос, маунтінбайк і BMX, а також змагання "Гран Фондо", чемпіонат світу з велоспорту в приміщеннях і змагання паралімпійців на шосе і треку. З 2023-го року об'єднана світова першість буде проводитися кожні чотири роки в передолімпійський сезон.

"Існуюча велосипедна інфраструктура світового класу в Глазго, така, як велодром імені Кріса Хоя і центр Глазго BMX, дозволяє місту приймати чемпіонати світу з велоспорту без необхідності будівництва нових об'єктів", — йдеться в заяві Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

В даний час UCI проводить щорічні чемпіонати світу в кожній з дисциплін у різних містах світу.

Глазго отримав право проведення першого об'єднаного чемпіонату світу завдяки відмінно розвиненій інфраструктурі для проведення змагань з різних видів велоспорту.

Перемоги українських велогонщиків

Українські велогонщики перемогли на Кубку світу-2018/19.
Олена Старікова стала кращою в спринті. За підсумками шести етапів українка набрала 2100 очок, випередивши на 100 балів Чи Вай Ши з Гонконгу.

Віталій Гринів виграв золоту медаль у скретчі. Український велогонщик набрав 1280 очок за чотири етапи.

Раніше українки Олена Старікова і Любов Басова здобули срібло в командному спринті.

Як повідомляв портал Знай.ua, велогонщик зробив пропозицію своїй дівчині під час гонки Тур де Франс.