Девальвація гривні та зростання тарифів на комунальні послуги в значній мірі позначилися на вартості оренди житла в столиці. За минулий рік ціни зросли приблизно на 20%.

При цьому експерти прогнозують новий виток подорожчання ще на 15-20%, пише СобКор.

За словами ріелторів, раніше комуналку оплачували в основному орендодавці. Тепер же цей обов'язок переклали на плечі квартиронаймачів. Тому, при виборі житла слід враховувати енергоефективність будинку. А щоб не виникло сюрпризів, можна попросити власника показати платіжки за попередні місяці.

Крім того, через зростання тарифів пожвавився ринок оренди – люди намагаються використовувати порожню житлоплощу максимально ефективно.

У столиці за оренду однокімнатної квартири на сьогодні доведеться віддати 5,5-6 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

В Одесі таке житло обійдеться у 5,2 тисячі гривень, а у Львові – 4 тисячі.

Найдешевші квартири здають в Донецькій та Луганській областях (від 1 тисячі гривень), в Сумах і Тернополі (1,5-2 тисячі).

Зросла вартість оренди двокімнатних квартир – приблизно на 8%.

При цьому, за оцінками експертів, за 2017 рік оренда квартир в середньому може подорожчати ще на 15-20%.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", за даними Держстату, власники квартир підвищують орендну плату, через різкий стрибок цін на базові товари та послуги. Порівняно з позаминулим роком показник перевищив 121,2%.