Секретар РНБО Олександр Турчинов зажадав, щоб українські спецслужби перевірили інформацію російських ЗМІ про поїздку в Крим європейських і українських політиків.

"СБУ повинна підготувати і подати на розгляд в РНБО перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які, за повідомленнями російських ЗМІ, прибутку з триденним візитом в анексувати Крим", - сказав Турчинов, передає прес-служба відомства.

У разі підтвердження даної інформації секретар РНБО повідомив, що стосовно цих осіб повинні бути введені санкції.

Також необхідно перевірити інформації про те, що українські політики можуть перебувати в Криму.

"У разі підтвердження інформації про участь в цій пропагандистській акції українських громадян, проти них повинні бути відкриті кримінальні виробництва", - зазначив Турчинов.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що ватажки "ДНР" та "ЛНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий відвідали окупований Крим, де представили структуру "інтеграції Донбасу до Росії".