У понеділок, 20 березня, в Україні протримається порівняно холодна погода з поривчастим або навіть сильним вітром. Але з вівторка мешканців країни очікує потепління.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко в соціальній мережі facebook.

"Зальоти дощу і снігу вже в печінках сидять. Правда. Бо хочеться, щоб тепленько і не джинси, а спіднички, шапки ненависні - геть, пуховики і зовнішню болонієву тканину поміняти на яскраву людську валяну вовну чи на просто чорне пальто, почати мити вікна врешті-решт. Треба потерпіти ще деньок. Про сьогодні навіть не буду, самі бачите і чуєте, опади й вітер, бррррр. Понеділок буде такий. Ще холодно, вдень +3...+8 градусів, щось там доповзе до +10...+12 на Закарпатті та на крайньому півдні. Дощ з мокрим снігом ще ймовірний у західних областях, правда, невеликий і то добре. Більш міцнішими очікуються опади завтра у східних областях, особливо, найближчої ночі, там дощ, можливо з мокрим снігом", - написала вона.

За словами Наталки, без опадів буде смуга Київщина-Черкащина-Кіровоградщина аж до Миколаївщини та Одеської області. На решті території місцями прйдуть дощі.

Киян сьогодні вночі очікує дощ та, ймовірно, мокрий сніг. Завтра вдень буде сухо та холодно. Температура повітря вдень коливатиметься у районі 6-7 градусів з позначкою "плюс".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"З 21 березня поступово до нас почне надходити тепле повітря. Першими його прийматимуть мешканці західної частини України. 22 березня вже практично скрізь буде тепло", - підкреслила синоптик.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", синоптики попередили мешканців та гостей українських Карпат про лавинну небезпеку.