Польща вимагає, щоб Росія припинила окупацію Криму і забезпечила територіальну цілісність України.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі з нагоди третьої річниці окупації українського півострова.

"Ми засуджуємо переслідування, які Росія здійснює в Криму з метою придушення всілякого опору і зміцнення позиції окупаційної влади. З такою ж стурбованістю ми спостерігаємо за поступової мілітаризацією півострова", - йдеться в повідомленні МЗС.

Це, впевнені поляки, загрожує стабільності в усій Східної Європи і країн Чорноморського басейну. Також польська сторона висловила стурбованість тим, що Росія блокує доступ до Криму міжнародним організаціям, а також не дотримується права людини на півострові.

Польща закликає повернути Крим Україні. "До цих пір ми підтримуємо збереження санкцій, накладених Євросоюзом, США, Канадою та іншими країнами у відповідь на нелегальні російські дії", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що студенти МДУ відмовилися святкувати річницю анексії Криму.