Пенсіонерів очікує не тільки запровадження системи накопичення – скоро в Україні можуть з' явитися посвідчення та трудові книжки в електронному форматі.

Про це повідомляє "Сегодня".

У планах Пенсійного фонду – забезпечити такою документацією всіх громадян, але самі співробітники відомства відзначають: зробити це буде зовсім не просто.

За словами голови правління ПФ Олексія Зарудного, електронна трудова книжка потрібна для того, щоб за допомогою єдиної бази у мережі дізнатися не тільки розмір заробітної плати, а й кількість робочих місць та простежити кар'єрне зростання. Він запевнив, що у такому випадку можливість підробки документів повністю виключена: пенсіонеру не потрібно спілкуватися із чиновниками чи роботодавцями.

Планується, що для отримання кредиту у банку із запровадженням такої трудової книжки більше не потрібна буде довідка із місця роботи, що також значно спростить роботу відділу кадрів.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зарудний підкреслив, що нормативна база для запуску системи вже розробляється, але запровадити її зможуть тільки наприкінці року.

Стануть електронними також пенсійні посвідчення: там зазначатимуть цифровий підпис, що дозволить отримувати інформацію про страховий стаж та розмір виплат.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українці відмовляються від послуг приватних пенсійних фондів.