Досі, марганець є предметом досліджень. Марганець належить до ряду мікроелементів, які потрібні для нашого організму. Виявляється, марганець вже міститься в нашому організмі, у вигляді ферментів, які провокують утворення інших необхідних ферментів.

Вплив марганцю на організм пов'язано з дією заліза і міді. Якщо порівнювати роботу інших мікроелементів, то вплив марганцю досить складне, тому, в даний час вплив марганцю знаходиться в стадії досліджень.

Марганець необхідний для підтримки в здоровому стані шкіри і кісток, для формування хрящів. Покращує роботу метаболізму глюкози. Марганець допомагає ферментировать важливі для здоров'я мікроелементи.

Функції марганцю:
Активує антиоксидантний фермент СОД в мітохондріях клітин. Призводить до активної дії ферментів метаболізму вуглеводів і холестерину. Допомагає утворити нові хрящі і зміцнює кістки. регулює глюкозу в організмі. Марганець вважається головним мікроелементом, який відповідає за роботу щитовидної залози. Захищає організм людини від стресів, інфекцій. Якщо в організмі міститься достатня кількість марганцю це допомагає запобігти поганий вплив навколишнього середовища. Марганець допомагає регулювати рівень цукру в крові, що запобігає утворенню цукрового діабету в крові.


Добова потреба
Рекомендовані добові норми марганцю поки що до кінця не встановлені, але щоденне вживання 2мг марганцю дорослій людині, вважається нормою для безперебійної роботи організму.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

[[{"fid":"175239","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"3":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"1444","width":"2352","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Деякі лікарі вважають, що надмірне вживання продуктів, що містять марганець, робить негативний вплив на нервову систему.
Список продуктів, що містять марганець: горіхи, боби, зелений і чорний чай, овес, хліб. Найсильнішим джерелом марганцю є шпинат. Періодичне споживання шпинату ніяк не зашкодить вашому здоров'ю.

Ці продукти, повинні бути в нашому раціоні, не тільки для того, щоб отримати норму марганцю, але ці продукти так само допомагають насичувати наш організм іншими важливими елементами.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що рисова дієта допоможе повернути організм до життя. Найкраще використовувати неочищений рис. Пропийте курс вітаміни виду С і Е. Пийте більше води, розсіл з помідорів, морквяний сік. До складу обіднього меню повинні входити: гречана каша, зелений виноград, зелені та червоні яблука, маслини, ківі. Добре працює промивання з соляного розчину. У теплій воді розчиніть трохи кухонної солі. Випийте готовий розчин на пустий шлунок. Півгодини спокійно полежте на правому боці. Можливо, що себе проявлять побічні ефекти - блювота і діарея. Недуга проходить приблизно через чотири години.