У громадських туалетах пекінського парку Тянь-Тянь встановили пристрої, які видають туалетний папір лише після того, як людина пройде сканування обличчя.

За інформацією The Telegraph, таку систему влада міста розробила для боротьби із крадіями паперу. Бували випадки, коли засіб термінової необхідності "закінчувався" за 20 хвилин та опинявся у сумці відвідувача туалету.

Відтепер кожен охочий скористатися туалетом має посміхнутись у камеру та отримати рівно 60 сантиметрів туалетного паперу. Повторно його отримати можна лише через дев'ять хвилин.

Мешканці китайської столиці обурені нововведенням, адже процес видачі паперу займає 30 секунд, що іноді буває надто довго. Крім того, деякі сканери вже встигли зламатись і зробили неможливим використання туалетів.

У Пекіні також почали говорити, що інноваційні туалети порушують права людини на приватність та взагалі є неетичними.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Однак владі міста все ж вдалось досягти мети. Витрату паперу вдалося скоротити у п'ять разів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", японці розробили додаток, який дозволить працівникам компаній менше часу витрачати на очікування вільної кабінки у туалеті.