Москва посилює вплив у Сербії, яка з 2012 року є країною-кандидатом на вступ у Європейський союз.

Про це повідомив німецький політик, голова комітету Європарламенту із зовнішньої політики Девід Макаллістер, пише Deutsche Welle.

Як відзначив він, Росія навмисно веде в Сербії стратегію дестабілізації.

"Це змушує серйозно занепокоїтися", - підкреслив він.

За словами Макаллістера, Москва намагається впливати на ЗМІ, деяких політиків, а також на громадянське суспільство в Сербії.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Незважаючи на те, що Євросоюз є найбільшим інвестором в Сербії і збирається виділити близько 1,5 млрд євро в період до 2020 року на розвиток реформ і сербської економіки, суспільство країни сприймає Росію як головного союзника", - зазначив політик.

Більш того, на його думку, найбільш вибухонебезпечним регіоном слід вважати Балкани, де в результаті безвідповідальних дій в найкоротші терміни можуть поновитися конфлікти, які вважаються давно вирішеними.

У зв'язку з цим, Брюссель повинен з допомогою сербських політиків і громадянського суспільства зробити свою допомогу ще більш помітною.

Відкритим залишається питання, наскільки широко Белград може вести переговори з Москвою.

Слід зазначити, що в 2014 році країна уклала з Росією договір про "стратегічне партнерство", одним з пунктів якого є обмін розвідувальною інформацією та спільні військові навчання.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", сербські депутати зустріли верховного представника Євросоюзу з закордонних справ Федеріку Могеріні проросійськими гаслами.