У неділю, 19 березня, на 76-му році життя помер творець легендарної "Ниви", Петро Михайлович Прусов.

Про це повідомляють РосЗМІ.

Як відомо, церемонію прощання проведуть у вівторок, 21 березня, у Спасо-Преображенському Соборі Тольятті.

Президент компанії "АвтоВАЗ" Ніколь Мор висловив свої співчуття рідним і близьким померлого.

«Петро Михайлович був великою людиною, творцем першого в світі позашляховика з несучим кузовом – легендарної ВАЗ 2121 "Нива", яка сьогодні носить ім'я LADA 4x4 і залишається вкрай популярною в Росії і за кордоном", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як відомо, Прусов не дожив кілька днів до пам'ятної дати - дня святкування 40-річного ювілею свого творіння - 5 квітня.

Петро Михайлович народився у 1942 році в селі Зубки Вітебської області. Закінчив Запорізький машинобудівний инстритут, після чого почав свою трудову діяльність інженером на Волзькому автозаводі в Тольятті. У 1972 році його призначили провідним конструктором проекту ВАЗ 2121 "Нива".

З 1998 по 2003 рік Прусов був головним конструктором підприємства. У березні 2003 пішов на пенсію, але все ж продовжив свою активну діяльність.

За підрахунками, всього за весь час виробництва "АвтоВАЗ" випустив понад 2,5 мільйона позашляховиків "Нива".

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", російська компанія "АвтоВАЗ" повністю припинила виробництво нових автомобілів через проблеми з поставками комплектуючих.