У матчі 22-го туру чемпіонату України з футболу Шахтар - Олімпік (1:1) арбітр Євген Арановський досить некоректно висловився на адресу півзахисника Олімпіка Антона Поступаленка. Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар так прокоментував цей епізод, повідомляє UA-Футбол.

- Якби Арановський з такою поведінкою і таким зухвальством, як в матчі чемпіонату України, працював у єврокубках, то це був би його останній вихід на міжнародну арену. Фраза закрий рота по відношенню до футболіста – це опускання самого себе нижче плінтуса. Взагалі, вітчизняні арбітри звикли до того, що футболісти – це непотріб, ніхто. Хоча таке відношення є не до всіх.

Що ж відбулося? На 20-й хвилині Арановський попередив Поступаленка, який демонстративно висловив своє незадоволення рішенням судді. Але ж треба розібратися у тому, чим було зумовлене це незадоволення Антона. Марлос володів м'ячем, Поступаленко спробував вступити у відбір, але бразилець витягнутою рукою дотиком до грудини зупинив гравця Олімпіка. Той упав на газон, після чого Марлос зумів вийти на ударну позицію. Поступаленко обурювався, чому арбітр не зафіксував фолу.

Звісно, футболіст не повинен апелювати, а за свої надмірні емоції мусить отримати покарання. Але ж в цій ситуації саме Арановський став ініціатором конфлікту між арбітром та гравцем.

Якщо Євгена вже так зачепили апеляції Поступаленка, то чому була залишена без уваги поведінка Даріо Срни? Де послідовність? На правому фланзі проти Даріо в ході атаки Шахтаря відбувся незначний фол. Ситуація розвернулася перед очима асистента Корнійка. Але асистент свого слова не сказав. Промовчав і Арановський. Тому Даріо на емоціях демонстративно виписав прочухана Курнійку. Мовляв, був фол. А суть в тому, що й асистент Корнійко, й арбітр Арановський цю ситуацію проковтнули, не покаравши Срну. Так не личить… Це вибіркове правосуддя, - сказав Ступар.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що легендарний екс-нападник Динамо не в захваті від гри киян.