Згідно з дослідженням Moody's, санкції України, запроваджені проти "дочок" російських держбанків, не спричинять значного впливу на самі материнські банки.

В агентстві зазначили, що прямий вплив українських санкцій на материнські банки буде обмеженим, оскільки частка українських активів і пасивів в їхніх балансах незначна. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дослідження Moody's.

В той же час, Лев Дорф, молодший віце-президент Moody's, зазначив, що санкції негативно вплинуть на дочірні структури російських держбанків.

"Негативний інформаційний фон, введення обмежень з боку регулятора, невизначеність щодо майбутнього цих банків можуть призвести до перебоїв у їх роботі, підвищити репутаційні витрати і, ймовірно, приведуть до зниження рівня клієнтської довіри, відтоку клієнтських коштів, скорочення ліквідності і погіршення ринкових позицій", - цитують Дорфа російські ЗМІ.

Як повідомляв сайт Знай.ua, президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про введення санкцій стосовно українських дочірніх структур російських держбанків.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще