Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак повідомив, що стосовно Юлії Самойлової підготовлений відповідний документ про заборону на відвідування України відповідно до принципу «закон єдиний для всіх». Йдеться про те, що російська співачка без дозволу української держави відвідала окупований Крим, де брала участь в концерті.

В Росії цю новину вже встигли засудити і винести критичні зауваження. про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, співак Олег Газманов впевнений, що Самойлову чекають на українській землі провокації - «Нас будуть намагатися зачепити», - сказав він. У зв'язку з цим співак виступив проти присутності російського представника на конкурсі в Києві, «поки там така ситуація».
Він також зазначив, що якщо в Україні бачать загрозу для національної безпеки з боку «дівчата, яка сидить в інвалідному візку», то «що це за країна, яка боїться людини, який співає».

На думку музичного критика Олексія Пєвчєва, рішення Києва не пускати російську співачку в країну - «це абсолютно вузьколоба рішення», яке «дискредитує українську владу».
Музичний продюсер Євген Фрідлянд вважає, що заборона на в'їзд в Україну для Юлії Самойлової це «несусвітня дурість, і це сумно».

Однак, всі ці коментатори опускають головний і єдиний аргумент прийняття такого рішення - Юлія Самойлова порушила закон України.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Служба безпеки України підготувала документ, який забороняє в'їзд в Україну учасниці Євробачення від Росії Юлії Самойловій.