Український футболіст, нападник німецького клубу "Дуйсбург", Борис Тащі відмовився від пропозиції прийняти громадянство Росії.
За словами футболіста, він вважає, що вчинив правильно.
"Коли я, так і не зігравши в оренді в "Говерлі" , повернувся в московське "Динамо", команду прийняв Черчесов. Він, до речі, добре до мене ставився. Але там було питання ліміту. Теоретично можна було взяти російський паспорт - тоді б я залишився в "Динамо". Але я цього не зробив. І, вважаю, правильно. Я українець, у мене сім'я в Україні. Чому я повинен брати паспорт? Загалом, взяв вектор на Європу", - передає слова Тягни sport24.

Як писав Знай.ua, рівненський "Верес" розірвав контракт з півзахисником Сергієм Чеботарьовим, який раніше грав у чемпіонаті анексованого Криму.

Про це повідомляє офіційний сайт "Вереса".

Контракт з 27-річним українським футболістом був укладений 23 лютого, але потім з'ясувалося, що в 2016 році уродженець Дніпра Чеботарьов грав у так званому чемпіонаті Криму за клуб "Кафа".

При підписанні контракту футболіст не вказав у своїх документах у числі попередніх клубів ФК "Кафа".

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Представники рівенського клубу вже прокоментували скандальну історію:

"Після того, як керівництву народного клубу "Верес" стала відома інформація про участь футболіста у чемпіонаті анексованого Криму, було прийнято рішення про розірвання контракту. Оскільки такі дії футболіста під час війни з Росією не відповідають ідеології клубу і тієї громадянської позиції, яку сповідує більшість членів клубу і вболівальників "червоно-чорних".

Також вважаємо, що керівництво Прем'єр-ліги України та Професіональної Футбольної Ліги повинні прийняти офіційне рішення про футболістів, які брали участь у так званому чемпіонаті анексованого Криму і тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Відповідну інформацію про таких футболістів і рішення по ним - повідомити футбольним клубам України і всій футбольній громадськості", - заявили в рівненському клубі.

Представники Вереса також додали, що "вважають неприпустимими допомогу, співпрацю, або толерантне ставлення до агресора, який анексував частину нашої території і почав війну в Україні".

Прем'єр-ліга України. 19-й тур

23 лютого

Маріуполь - Десна Чернігів - 2:1

Львів - Чорноморець Одеса - 0:1

24 лютого

Арсенал Київ - Десна Чернігів - 0:2

Ворскла Полтава - Карпати Львів - 0:4

25 лютого

Динамо Київ - Зоря Луганськ - 5:0

Шахтар Донецьк - Олександрія - 2:0

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.