Російська Федерація втратила колосальні суми, які "відпливли" в банки Британії та Сполучених Штатів завдяки "правильним" схемами.

Як повідомляє видання The Guardian, називаючи цю схему "Світовою пральнею", у відмиванні грошей брали участь 17 банків, серед яких відзначають Barclays, Royal Bank of Scotland, Lloyds, HSBC і Coutts.

Правоохоронці з'ясували, що за період 2010-2014 років з Російської Федерації в далекі краї "попливли" майже 20 мільярдів доларів. Згідно з інформацією інших джерел, ця сума досягає 80 мільярдів. З російських банків гроші переводили в Латвію і Молдову, а слідом - в Штати і Британію.

Зараз іноземні банки намагаються дати пояснення, чому допустили таку кількість сумнівних грошових переказів, а правоохоронці з'ясовують, хто з впливових громадян Росії замішаний у великій фінансовій махінації.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що ФСБ продовжує з'ясовувати, хто з молдавських чиновників брав участь у виведенні російських грошей.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще