На нинішньому етапі переговори щодо конфлікту на Донбасі можуть допомогти знайти шляхи деескалації, а неповністю зупинити війну.

Про це повідомила магістр міжнародної інформації, український дипломат Олена Захарова, передає "Українська правда". Вона зазначила, що в ході діалогу можна виробити лише певні рекомендації для тих, хто приймає рішення.

Світова практика, за її словами свідчить про те, що говорити про примирення можна починати лише з наступного покоління, яке прийде після того, котре застало військову фазу. Дипломат пояснила, якщо переговори спрямовані на виграш, то діалог спрямованій лише на розуміння відмінностей у позиціях сторін.

"Українсько-російський діалог або діалог українських активістів із жителями ОРДЛО не може сам по собі призвести до "замирення", оскільки ніякий конфлікт не можна вирішити чи замирити, поки не знайдені способи задоволення інтересів сторін чи їхньої трансформації. І ось діалог покликаний шукати такі більш тонкі та інклюзивні способи задоволення інтересів різних груп. Під час переговорів сторони намагаються переконати один одного у правильності своїх підходів та змусити іншу сторону прийняти рішення, яке найбільше задовольняє потреби першої сторони. Переговори зазвичай відбуваються із змагальних позицій сторін", - розповіла Захарова.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, український дипломат Олена Захарова заявила, що зміна влади в Кремлі не допоможе зупинити конфлікт на Донбасі та зупинити війну.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще