Мохамед Салах, нападник англійського "Ліверпуля" і збірної Єгипту, міг стати гравцем донецького "Шахтаря".
Про це розповів ведучий програми "Профутбол" Ігор Циганик.
За його словами, молодого Салаха пропонували "Шахтарю", але їх тренер Мірча Луческу не захотів підписати новачка.

Мірча Луческу
Мірча Луческу

"У свій час дуже молодого Салаха пропонували "Шахтарю". Тоді Луческу сказав: "Ну який може бути в Єгипті великий футболіст?"
Зараз же селекційна служба "Шахтаря" вирішила, що і в не зовсім футбольних країнах є дуже талановиті гравці, з яких можна зробити гравців топ-класу", - розповів Циганик.

Як повідомляв Знай.ua, у правилах футболу відбулася революція.

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) на своєму щорічному зібранні в Абердіні змінила правила, щоб прибрати неоднозначність приводу того, чи була гра рукою умисною чи ні.

"М'ячи, забиті безпосередньо рукою (навіть ненавмисні) або ж якщо гравець створив момент, підігравши собі рукою (навіть ненавмисно), більше не будуть зараховуватися", - значиться у заяві IFAB.

Також з наступного сезону футболісти будуть йти з поля за найближчу лінію. Це зроблено для того, щоб усунути затримку часу, коли гравці занадто повільно йдуть змінюватися з іншого кінця поля.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також посадові особи команд тепер також будуть отримувати жовті та червоні картки за неприпустиму поведінку.

IFAB складається з 4 націй-засновниць футболу (Англія, Шотландія, Уельс та Північна Ірландія), які мають 4 голоси, а також ФІФА, у якої теж 4 голоси. Для зміни правил необхідно, щоб пропозиція зібрала мінімум 6 голосів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.