Прихильники Brexit в уряді Великобританії виступають категорично проти того, аби виплачувати Євросоюзу 60 мільярдів євро за свій вихід.

Про це вони повідомили канцлеру казначейства Філіпу Хаммонду і закликали не визнавати подібних вимог ЄС, передає The Times. При цьому міністри побоюються, що головний казначей Британії не буде достатньо жорстким у відстоюванні своєї позиції.

Приводом стала заява Хаммонда про те, що Великобританія шанує свої зобов'язання, і якщо вона має платити за якимись рахунками, вона зробить це.

Проте близькі до канцлера казначейства інсайдери переконують, що він не підтримує виплату десятків мільярдів євро за вихід з ЄС. Про це і сам Хаммонд заявляв на саміті G20 в минулі вихідні. Він навіть звинуватив єврочиновників у перевищенні повноважень.

На думку членів Консервативної партії країни, немає жодних юридичних підстав, аби виплачувати таку суму. Натомість вони зголосилися прийняти необхідність внесків в певні проекти ЄС в інтересах Британії.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", деякі оглядачі припускають, що вихід Великобританії з ЄС може стати початком Третьої світової війни.