Катар заплатив ФІФА $880 млн. за право проведення Чемпіонату світу з футболу у 2022 році, повідомляє Foxsports.

За інформацією видання, за перемогу при голосуванні Катар заплатив $400 млн., ще до виборів, і $480 млн. три роки потому.

Джерело стверджує, що головною "рушійною силою" в угоді став емір Катару Хамад бін Халіф Аль-Тані. Він є власником телекомпанії Аль-Джазіра, яка у 2010 році запропонувала ФІФА $400 млн. за телеправа на ЧС-2018 і ЧС-2022. Це сталося за три тижні до вибору країни-господині заходу.

В контракт також входив пункт про те, що ФІФА отримає $100 млн. із загальної суми лише у разі вибору Катару місцем проведення мундіалю. Три роки потому Катар через іншу телегрупу, beIN Media Group, запропонував ще $480 млн.

ФІФА поки ніяк не відреагувала на ці звинувачення.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Чемпіонат світу з футболу в Катарі повинен пройти з 21 листопада по 18 грудня 2022 року.

Як писав Знай.ua, IFAB і FIFA провели засідання, в ході якого було вирішено змінити футбольні правила.

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) на своєму щорічному зібранні в Абердіні змінила правила, щоб прибрати неоднозначність приводу того, чи була гра рукою умисною чи ні.

"М'ячи, забиті безпосередньо рукою (навіть ненавмисні) або ж якщо гравець створив момент, підігравши собі рукою (навіть ненавмисно), більше не будуть зараховуватися", — значиться у заяві IFAB.

Також з наступного сезону футболісти будуть йти з поля за найближчу лінію. Це зроблено для того, щоб усунути затримку часу, коли гравці занадто повільно йдуть змінюватися з іншого кінця поля.

Також посадові особи команд тепер також будуть отримувати жовті та червоні картки за неприпустиму поведінку.

IFAB складається з 4 націй-засновниць футболу (Англія, Шотландія, Уельс та Північна Ірландія), які мають 4 голоси, а також ФІФА, у якої теж 4 голоси. Для зміни правил необхідно, щоб пропозиція зібрала мінімум 6 голосів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярмоленко став найдорожчим футболістом світу.