У неділю, 23 липня, у півфіналі чемпіонату світу з фехтування на шпазі Олена Кривицька не зуміла здолати польку Єву Неліп, завоювавши бронзову медаль.

Для суперниць цей півфінал на чемпіонаті світу в Лейпцигу став дебютним у кар'єрі, раніше жодна з фехтувальниць коли завойовувала особисті нагороди на такому великому турнірі. По ходу світової першості українка вибила першу сіяну, та й взагалі виглядала дуже здорово.

Півфінальний бій почався дуже обережно, ніхто з дівчат особливо не хотів ризикувати. Трохи більш щасливої ​​виявлялася Кривицька, яка вийшла вперед з рахунком 2:1. Проте в кінцівці першого 3-хвилинного періоду Неліп завдала три уколи, перевернувши хід поєдинку.

У другому періоді дівчата знову не особливо охоче йшли вперед, а за півхвилини до кінця останньої 3-хвилинки Єва вирвалася вперед на п'ять уколів - 10:5. В той момент Кривицька початку ризикувати, кинувши всі сили в атаку. Неліп не очікувала такої прудкості від суперниці, дозволивши українці істотно скоротити відставання в рахунку - 12:10 У користь польки за 10 секунд до кінця зустрічі.

Кінцівка, втім, залишилася за Неліп - вона завдала три контратакують уколу, закривши поєдинок з рахунком 15:10. Єва пробилася у фінал, а Олена Кривицька виграла дебютну бронзу чемпіонату світу в своїй кар'єрі, інформує SportArena.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Півфінал чемпіонату світу на шпазі

Єва Неліп (Польща) - Олена Кривицька (Україна) 15:10

Як раніше повідомляв портал Знай.Спорт, українка стала чемпіонкою світу з фехтування.