Третя ракетка України Даяна Ястремська (№37 WTA) виграла матч першого кола основної сітки хардового турніру серії Premier Mandatory в Майамі. У стартовій зустрічі на турнірі українка обіграла росіянку Катерину Александрову (№57 WTA) з рахунком 2:0.

Майамі. Перше коло

Даяна Ястремська (Україна) – Катерина Александрова (Росія) – 2:0 (6:3, 6:2)

Після переможних матчів на Кубку Федерації в лютому Ястремська програвала Гарбіньє Мугурусі (Дубай) і Дарії Гавриловій (Індіан-Уеллс). Тому для українки - це перша перемога з початку лютого.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У другому колі Miami Open Ястремська зустрінеться з 12-ою сіяною Ешлі Барті, яка представляє Австралію.

Індіан-Веллс

18 березня 25-річний австрієць Домінік Тім завоював свій дебютний трофей Masters, перемігши Роджера Федерера у фіналі Індіан-Веллса з рахунком 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Матч тривав 2 години 3 хвилини. За цей час Тім 1 раз подав навиліт, допустив 3 подвійні помилки і реалізував 3 брей-пойнта. Швейцарець зробив 3 ейси, здійснив 2 подвійні і виграв 2 гейми на прийомі.

Також у неділю, 17 березня, на престижному турнірі серії Premier Mandatory в Індіан-Уеллс був зіграний фінальний поєдинок WTA.

Представниця Канади Б'янка Андреєску обіграла в трьох сетах екс-першу ракетку світу Анжелік Кербер.

Індіан-Уеллс. Фінал

Анжелік Кербер (Німеччина, 8) – Б'янка Андрееску (Канада, WC) – 4:6, 6:3, 4:6

Раніше жодна володарка вайлд-кард не вигравала турнір в Індіан-Веллс. Також Андреєску стала наймолодшою переможницею турніру з 1999 року (Серена Вільямс) і четвертою в історії за цим показником (молодше були тільки Мартіна Хінгіс-1998 і Моніка Селеш-1992).

Це третя перемога Б'янки в 2019 році в матчах проти тенісисток з топ-10, а також четверта перемога над лівшами. І все це з нулем у графі поразки.

У півфіналі Андрееску в трьох сетах перемогла Еліну Світоліну. В кінці 2018 року представниця Канади займала 178 місце в світовому рейтингу, з понеділка вона підніметься на 24-ту позицію і стане найкращою тенісисткою туру у віці до 20 років.

Тріумф Лопатецької

15-річна українська тенісистка Дар'я Лопатецька (№304 WTA) виграла 25-тисячник ITF в японській Ніситамі. У фіналі юна українка виявилася сильнішою за Габріеллу Тейлор, яка представляє Великобританію. Матч завершився завершився на користь української тенісистки з рахунком 2:1 (7:6 (7:4), 2:6, 6:3).

ITF Ніситама (Японія). Фінал.

Дар'я Лопатецька (Україна) – Габріелла Тейлор (Великобританія) – 2:1 (7:6 (7:4), 2:6, 6:3)

Для українки Дар'ї Лопатецької це вже п'ятий титул ITF в кар'єрі.

До слова, для харків'янки це був третій фінал у поточному сезоні: в січні Дар'я виграла два 25-тисячники підряд на хардових кортах в Гонконзі.

У півфінальному матчі турніру ITF World Tennis Tour (призовий фонд $25,000) у Ніситамі українська тенісистка Дар'я Лопатецька перемогла італійку Джулію Гатто-Монтиконе, посіяну під шостим номером. 15-річна українка взяла верх над суперницею з рахунком 2:0 (6:2, 6:2).

Турнір серії Premier в Індіан-Уеллс вплинув на першу десятку світового рейтингу. Торішня переможниця Наомі Осака хоч і не втратила звання першої ракетки, але дозволила наздогнати себе відразу декільком конкуренткам. Вже в Маямі на місце першої ракетки крім неї буду претендувати ще чотири тенісистки: Петра Квітова, Симона Халеп, Анжелік Кербер і Еліна Світоліна.

Після вдалого виступу в Індіан-Веллс німкеня Кербер піднялася відразу на чотири місця, а українка Світоліна вперше у новому сезоні повернулася в топ-5. Американка Слоан Стівенс, якій захищати минулорічну перемогу в Майамі, опустилася на дві позиції.

Канадка Бьянка Андреєску, яка сенсаційно стала переможницею Індіан-Уеллса, піднялася відразу на 36 позицій і тепер займає 24-е місце.

Що стосується інших українських тенісисток, то Катерина Козлова впритул підібралася до першої сотні. Леся Цуренко і Даяна Ястремська залишилися при своїх, а Марта Костюк опустилася на 56 позицій і тепер йде 247-ю в рейтингу WTA. Дар'я Лопатецька отримає очки за перемогу на 25-тисячнику в Японії тільки після завершення турніру в Майамі, коли вийде нова версія рейтингу.

У Чемпіонській гонці попереду, як і раніше, Квітова та Осака. У топ-8 увірвалися фіналістки Індіан-Уеллс Андрееску і Кербер.

Як повідомляв Знай.ua, Світоліна та Абраменко поборються за найвищу спортивну нагороду України.