Дитяча київська команда "Локомотив" вперше виступила на міжнародному турнірі Brussels European Football Cup в Брюсселі, і провела там справжній фурор, пише Футбол 24.

На турнірі, крім юних киян, виступали восьмирічні і дев'ятирічні футболісти з 60 клубів, серед яких - "Манчестер Сіті", "Барселона", "Ліверпуль", "Аякс", "ПСЖ", "Челсі" і "Ювентус".

Восьмирічні гравці київського "Локомотива" обіграли "Манчестер Сіті" (5: 3) і зіграли внічию з ПСЖ (1:1). В 1/8 фіналу кияни поступилися португальському "Спортінгу" в серії пенальті (основний час - 3:3). Ідентичними нічийним рахунком 3:3 закінчилися поєдинки Локомотива з "Атлетико" і "Ювентусом".

Таким чином, вихованці тренера Тараса Кучера посіли підсумкове 11 місце.

А "Локомотив", сформований з 9-річних гравців, зміг прорватися у топ-10. Юні українці розібралися зі "Стандардом" (4:1) і "Бенфікою" (3:1), зіграли внічию з "Челсі" (2:2) і посіли перше місце в своїй групі. Єдине поразки вони зазнали в 1/8 фіналу в матчі з Барселоною (2:6).

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як раніше писав Знай.ua, УЄФА перевірив натуралізацію бразильського нападника "Шахтаря" Жуніора Мораєса і підтвердив законність його виступу за збірну України.

Жуніор Мораєс
Жуніор Мораєс

Про це повідомив президент Федерації Футболу України та член Виконавчого комітету УЄФА Андрій Павелко.

"Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораєса за збірну України у матчах з Португалією і Люксембургом! Це перемога Мораєса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну та її гравців - справжніх патріотів України, і в УЄФА, і у ФІФА.

А Жуніор вже довів, що є її патріотом. Адже в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинули Україну, Мораєс залишився вірним нашій країні, вибравши її новою батьківщиною для своєї сім'ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави. Таким чином, Жуніор продемонстрував хороший приклад патріотизму для молодого покоління і майбутніх гравців національної збірної! Браво Мораєс!

Щиро бажаю футболісту успіхів і забитих голів за головну команду України! А вболівальників збірної запрошую підтримати "синьо-жовтих" у двох найближчих матчах з Сербією і Люксембургом, які відбудуться у Львові на початку червня! Слава Україні!", - написав Павелко у Facebook.

Нагадаємо, УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо виступу Жуніора Мораєса за збірну України у матчах відбору на Євро-2020 за запитами футбольних федерацій Португалії та Люксембургу.

Як раніше повідомляв Знай.ua, збірна України вирвала перемогу у Люксембургу після автоголу на останній хвилині матчу.