У 36-му турі Чемпіоншіпа Шотландії Селтік на виїзді впевнено виграв у Абердіна з рахунком 0:3. Ця перемога дозволила "кельтам" забезпечити чемпіонський титул.

Голами за Селтік відзначилися Мікаель Лустіг, Йозо Шимунович і Одсонн Едуар.

Після перемоги команда Ніла Леннона набрала 84 очки. У найближчого переслідувача Рейнджерса - 72 бали та гра в запасі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Селтік виграє чемпіонат Шотландії восьмий рік поспіль. Також у цьому сезоні "кельти" можуть оформити требл. Селтік вже виграв Кубок Шотландської ліги, а 25 травня зіграє з Хартсом у фіналі Кубка Шотландії. У разі перемоги Селтік виграє всі три шотландських турніри третій рік поспіль.

Для Селтіка це чемпіонство стало 50-м в історії. Рейнджерс, на даний момент, перемагав у національному чемпіонаті 54 рази.

Раніше в чемпіонаті Шотландії перемагав хто-небудь, крім Селтіка і Рейнджерса, в сезоні-1984/85, коли національний національний чемпіонат виграв Абердін.

Чемпіонство Барселони

У рамках 35-го туру Ла Ліги Іспанії каталонська Барселона на "Камп Ноу" з мінімальним рахунком обіграла Леванте.

Єдиним голом у матчі відзначився Ліонель Мессі на 62-й хвилині.

Таким чином, "синьо-гранатові" заробили 83 бали і стали недосяжними для найближчих переслідувачів у чемпіонаті Іспанії. Барселона стала чемпіоном Ла Ліги в 26-й раз у своїй історії.

Минулого сезону "блаугранас" також виграли Ла Лігу.

Ла Ліга. 35-й тур

Барселона — Леванте - 1:0

Голи: Мессі, 62.

Відзначимо, що Ліонель Мессі виграв з Барселоною вже десятий чемпіонат Іспанії і це рекорд!

В цьому сезоні каталонцям в рамках Ла Ліги належить зіграти ще з Сельтою, Хетафе і Ейбаром. Також Барса зіграє у фіналі Кубка Іспанії проти Валенсії і в півфіналах Ліги чемпіонів проти Ліверпуля. Також можливо, що каталонці зіграють у фіналі Ліги чемпіонів.

Перемога Ренна в Кубку Франції

Відбувся фінал Кубка Франції з футболу, в якому сталася сенсація. Ренн зміг перемогти ПСЖ і виграти престижний трофей.

Цікаво, що парижани до 21-ї хвилини зустрічі вели в рахунку 2:0 і, здавалося, майже вирішили результат поєдинку. Але Ренн проявив характер і зрівняв рахунок.

Все вирішувалося в серії пенальті, в якій успішнішими виявилися "червоно-чорні". Для Ренна - це третій Кубок Франції.

Кубок Франції. Фінал

Ренн — ПСЖ — 2:2 (по пенальті — 6:5)

Голи: Преснель Кімпембе (40, автогол), Мешер (66) - Дані Алвес (13), Неймар (21).

Післяматчеві пенальті: М'Байе Ньянг, Атем Бен-Арфа, Клеман Греньє, Джеймс Сілікі, Рамі Бенсебаіні, Ісмаїла Сарр - Едінсон Кавані, Дані Алвес, Леандро Паредес, Хуан Бернат, Неймар

Не забив: Крістофер Нкунку (повз)

Стадіон: «Стад де Франс» (Сен-Дені, Франція)

Головний суддя: Рудді Букке (Ам'єн, Франція)

Чемпіонство ПСЖ

Парі Сен-Жермен другий раз поспіль переміг у чемпіонаті Франції.

Лілль і Тулуза зіграли в нульову нічию в 33-му турі Ліги 1. Цей результат забезпечив перемогу в першості Франції ПСЖ, який виграв у Монако, завдяки хет-трику Кіліана Мбаппе у ворота колишньої команди (3:1).

Парижани очолюють турнірну таблицю, маючи в активі 81 очко. Найближчий переслідувач парижан Лілль відстає на 16 очок. На третьому місці йде Ліон з 59-ма балами.

ПСЖ виграв свій восьмий титул чемпіона Франції і зрівнявся за цим показником з Нантом і Монако. Більше трофеїв тільки у Марселя (9) і Сент-Етьєна (10).

Тріумф ПАОКа з Шаховим и Хачеріді

Перемога з розгромним рахунком (5:0) над Левадіакосом дозволила ПАОКу, за який виступають українські футболісти Євген Шахов і Євген Хачеріді, за тур до фінішу завоювати золоті медалі чемпіонату Греції.

ПАОК переміг у грецькій Суперлізі вперше за 34 роки.

Після двох поспіль "срібних" сезонів і завоювання в минулому сезоні Кубка Греції ПАОК вперше з 1985 року тріумфував у першості країни.

У матчі з Левадіакосом Шахов оформив дубль.

Всього ж у поточному чемпіонаті український півзахисник в 20 матчах забив чотири м'ячі і зробив один асист. Євген Хачеріді зіграв лише три поєдинки за ПАОК і до цього виходив на поле 11 листопада 2018 року.

Під час святкування успіху команди, очолюваної сином Мірчі Луческу — Резваном Луческу, півзахисник Євген Шахов сфотографувався з чемпіонським трофеєм.

Скудетто Ювентуса

20 квітня в рамках 20-го туру італійської Серії А Ювентус переміг Фіорентину з рахунком 2:1 і достроково виграв Скудетто в чемпіонаті Італії.

До речі, "Стара Синьйора" виграла восьмий поспіль чемпіонат Італії. Вісім перемог поспіль — це рекорд в ТОП-5 чемпіонатах Європи. Раніше сім тріумфів поспіль крім Ювентуса мав французький Ліон.

Таким чином, Ювентус виграв 35-й чемпіонат Італії.

Чемпіонат Італії. Серія А. 33-й тур

Ювентус (Турін) – Фіорентіна (Флоренція) – 2:1

Голи: Алекс Сандро (37), Херман Песселья (53, автогол) – Нікола Міленкович (6)

Успіх збірної України в Люксембургу

25 березня в рамках відбору на Євро-2020 збірна Люксембургу приймала збірну України.

Перший тайм завершився внічию 1:1. На гол Давіда Тюрпеля на 34-й хвилині українці відповіли забитим м'ячем у виконанні Віктора Циганкова на 40-й хвилині.

У другій поливне зустрічі українці почали активніше атакувати в надії перемогти. Мали шанси і футболісти Люксембургу вирвати вікторію. Але фортуна цього вечора посміхнулася команді Андрія Шевченка. На заключній доданій хвилині Руслан Малиновський зробив навіс в штрафну, а Жерсон Родрігес, який показав у матчі рівень Кріштіану Роналду, забив головою м'яч у свої ворота. Таким чином, збірнаУкраїни вигризла перемогу завдяки автоголу!

Чемпіонат Європи. Кваліфікація. Група В

Люксембург - Україна - 1:2 (1:1)

Голи: Давид Тюрпель, 34 - Віктор Циганков, 40, Жерсон Родрігес, 90+3 (автогол).

Завдяки цій перемозі Україна з 4 очками очолила групу В.

Пропонуємо вам ознайомитися з іншими результатами матчів, які відбулися 25 березня:

Португалія - Україна - 0:0

22 березня в Лісабоні, на стадіоні "Да Луш", збірна Португалії приймала збірну України.

Команда Андрія Шевченка вистояла в непростому поєдинку. Протягом усього матчу Роналду і компанія атакували ворота українців. Кілька разів за гру Андрій П'ятов здійснив класні сейви. Наші хлопці також тікали в контратаки і могли забивати. Під завісу зустрічі і зовсім був чудовий шанс вирвати перемогу. Євген Коноплянка пробив здалеку, Руй Патрісіу не зафіксував м'яч у руках і якихось сантиметрів не вистачило Жуніору Мораесу, щоб бути першим на добиванні.

Матч завершився внічию 0:0

Чемпіонат Європи 2020. Кваліфікація. Група В. 1-й тур

Португалія - Україна - 0:0 (0:0)

Попередження: Тарас Степаненко, 86 (Україна)

Відзначимо, що в цьому матчі дебютував за збірну України натуралізований бразилець Жуніор Мораес, який замінив у другому таймі Романа Яремчука.

Крім того, що виручав Андрій Пятов, відзначимо хорошу гру Віталія Миколенка, який надійно опікував Кріштіану Роналду і підключався до атак. Також виділимо гру Руслана Малиновського, Миколи Матвієнка, Романа Яремчука та інших наших виконавців.

Роналду, на щастя України, хоч і не забив у цьому матчі, все одно він залишається найкращим бомбардиром Європи на рівні збірних.

Можна сказати, що Україна успішно почала кваліфікацію, тому що не програла чинному чемпіону Європи на його полі.

Фінальний розіграш Євро-2020 пройде в 12 містах у період з 12 червня по 12 липня 2020 року.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Іспанія та Італія виграли перші матчі відбору Євро-2020.