З 3 по 5 травня в місті Корал-Спрінгс (США) проходив четвертий етап Кубка світу з підводного спорту. За підсумками турніру в скарбничці національної збірної України 21 нагорода, 9 з яких – найвищого гатунку.
Українська жіноча команда стала найкращою в естафеті 4х100 м в ластах.

Чоловіки ж у цій дисципліні посіли третю сходинку.

Також "золото" до скарбнички збірної України здобули:

800 м плавання властах: Мусієнко Крістіна та Захаров Олексій

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

50 м плавання в біластах: Козир Анна

400 м в ластах: Антоняк Анастасія та Захаров Олексій

100 м плавання в біластах: Козир Анна та Степанчук Євген

200 м в біластах: Степанчук Євген

Українські русалки

У заключний день змагань на етапі Світової серії FINA з артистичного плавання в китайському Пекіні українки два рази піднімалися на третю сходинку п'єдесталу пошани - з довільними програмами серед дуетів і груп.

Раніше українські дівчата виграли три срібних медалі.

Загалом українська збірна, представлена молодіжним складом (Олександра Бурдова, Ганна Носова, Валерія Шило, Олеся Дерев'янченко, Анастасія Кулик, Дарина Корнєєва, Катерина і Софія Стулєнкови, Ангеліна Овчинникова, Євгенія Ліхман, Євангеліна Клименко), привезе з китайського етапу п'ять нагород.

🥉🥉Ще дві бронзи з Піднебесної!🇨🇳 У заключний день змагань на етапі Світової серії FINA🌊 з артистичного плавання у...

Geplaatst door НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team op Dinsdag 7 mei 2019

Студент Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Білий переміг на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, який відбувся у чеському місті Пльзень.

Українець у ваговій категорії до 105 кг встановив світовий рекорд за сумою триборства 1092,5 кг (присідання зі штангою на спині - 417,5 кг, жим штанги лежачи на горизонтальній лаві - 315 кг і тяга штанги з помосту - 360 кг). Український пауерліфтер випередив найближчого суперника аж на 62,5 кг

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх на змаганнях в катарській Досі виборола золоту медаль. У секторі для стрибків у висоту українська спортсменка встановила особистий рекорд (196 см).

Також Ярослава стала наймолодшою переможницею змагань (17 років і 226 днів) в історії "Діамантової ліги".

Також українка Анна Рижикова виграла бронзову медаль на першому етапі Діамантової ліги в Досі (Катар).

400 метрів в бігу з бар'єрами 29-річна уродженка Дніпра Рижикова подолала за 54,82 секунди.

Найкращий результат показала представниця США Даліла Мухаммад — 53,61 секунди.

Також у рамках Діамантової ліги 23-річна українка Марина Бех-Романчук посіла друге місце в стрибках у довжину. Її найкраща спроба - 6,74 м і це кращий результат української легкоатлетки у сезоні. Уродженка Хмельницької області програла лише 2 см переможниці Катерині Ібарген, яка представляє Колумбію.

Другий етап "Діамантової ліги" відбудеться 18 травня у Шанхаї.

Як раніше писав Знай.ua, 52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.

Abbott World Marathon Majors - це шість найпрестижніших і наймасштабніших марафонів у світі: Токіо, Бостон, Лондон, Берліна, Чикаго та Нью-Йорк.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Гетьман-Гнидунець отримала свою мейджор медаль Abbott World Marathon Majors в Бостоні, де подолала марафонську дистанцію за 3:50:47, та встановила унікальний рекорд для України.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Як повідомляв Знай.ua, українська легкоатлетка Дар'я Михайлова показала третій результат на міжнародному напівмарафоні в Познані (Польща).

Михайлова подолала дистанцію за 1:12.28.
Першою фінішувала кенійка Ліліан Джелагат (1:11.13), а другою - ефіопка Аддісалем Тегегн (1:12.15).

Як раніше писав Знай.ua, Еліуд Кіпчоге в четвертий раз виграв марафон в Лондоні.