Команда "Манчестер Сіті" з українцем Олександром Зінченком вдруге поспіль стала чемпіоном Англії.
Мансіті виграв на виїзді у Брайтон Енд Хоув Альбіон (1:4) в матчі 38-го туру Прем'єр-ліги Англії і став переможцем за підсумками сезону-2018/19.

Експерти відзначають внесок Зінченка в цю перемогу МанСіті, та його особисті досягнення.
Після цього матчу авторитетні видання Sky Sports і Daily Mail відзначили гру українця, поставивши йому середні бали в команді - 7 і 7,5. Такої ж думки ESPN і Independent - по 7 балів.
Зінченко довів свою виграшну серію в лізі до 22 матчів за два роки. У цьому сезоні Зінченко потрапив у топ-5 непереможних футболістів АПЛ. Крім того, всі свої 14 матчів він виграв.
"Заслуговує, щоб про нього говорили більше, ніж про правильний вибір на лівий фланг оборони, йому всього 22 роки", - пише Independent.
"Зінченко продовжував добре боротися і відмінно підтримував атаку", - зазначив кореспондент з "Манчестер Сіті" Джонатан Сміт.

Місцева газета Manchester Evening News виділила Зінченка одним з найкращих у складі команди - 8 балів.
"Дуже розумно зіграв зліва: вибирав ідеальні моменти для підключень в атаку і повернень в оборону. Впорався з прямим опонентом Нокертом", - зазначає видання.
The Guardian оцінив гравців Манчестер Сіті в цілому за весь чемпіонат. Журналіст Джеймі Джексон поставив Зінченку 8 балів з 10 - серед захисників лише Ляпорт отримав більше.
"По ходу сезону ставав все більш важливим елементом команди, закриваючи лівий фланг оборони, поки Менді безпросвітно лікувався" - похвалили Зінченка.
Іспанський журналіст і біограф Пепа Гійом Балага поділився для BBC своїм баченням причин успіху "Манчестер Сіті", також відзначивши українця:
"Два гравці несподівано вдосконалили свою гру. По-перше, це Бернарду Сілва. Другий, хто перевершив очікування - Олександр Зінченко. Він проявляє неймовірний інтерес до навчання, дуже любить гру.
Зінченко відчуває себе особливим, адже знаходиться серед еліти, а Гвардіола дозволив йому залишитися в команді і використовував по повній. Він не справжній лівий захисник, але настільки хотів грати в цьому колективі, що зробив все можливе і навіть більше, щоб адаптуватися ", - вважає експерт.

Зінченко став першим українцем в історії, який зумів виграти АПЛ більше одного разу. До Олександра єдиним з українців, хто перемагав в чемпіонаті Англії, був Олег Лужний.

У поточному сезоні українець Олександр Зінченко зіграв за Ман Сіті 28 матчів, в яких забив 1 м'яч і зробив 3 асисти.

Як писав Знай.ua, Зінченко спростував чутки про новий контракт з МанСіті.

22-річний український легіонер "Манчестер Сіті" заявив, що на даний момент у нього немає нового контракту з клубом, хоча в ЗМІ з'явилася інформація про нову угоду.

За словами Зінченка, все поки лише на стадії переговорів.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Зінченко підпише новий контракт з "Манчестер Сіті".