22-річна бігунка Тейлор Сиппо померла під час Клівлендського марафону у США, повідомляє AP.

За інформацією видання, дівчина втратила свідомість і впала на асфальт, коли майже завершила забіг. Її відразу ж госпіталізували, але не змогли врятувати: дівчина померла у лікарні.

Медики не називають причину смерті бігунки, посилаючись на конфіденційність пацієнта.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Причиною раптової смерті багато бігунів називають неготовність організму долати довгі відстані під час спеки. Найчастіше бігуни помирають через серцево-судинні захворювання.

Зазначається, що перед забігом всі учасники (близько 15 тисяч чоловік) підтвердили, що готові брати участь в марафоні при температурі +27.

Тейлор не була новачком у бігу. Вона займалася легкою атлетикою зі школи, а в університеті виступала за футбольну команду.

Нагадаємо, українка Світлана Самаріна виграла десятиденний забіг у Нью-Йорку, США.

Світлана Самаріна
Світлана Самаріна

Самаріна пробігла 941 км в екстремальних умовах: майже всі дні забігу були дощовими, але Світлана вийшла в лідери з самого першого дня, пробігаючи за добу по 94 км.

Ця перша перемога українки на сверхдлинной дистанції.

Відзначимо, що в історії цього забігу вже були українці-переможці. Так, неодноразово кращою на дистанції ставала Наталія Глущук з Вінниці. Серед чоловіків перемагав вінничанин Юрій Тростенюк, який виграв забіг на 3 100 миль в 2017 році, подолавши 5 000 км за 45 днів 16 годин 45 хвилин і 21 секунду. Середній денний показник її результативності - 109 км в день.

На пострадянському просторі першим українським спортсменом фінішував у цьому 10-денному забігу, був киянин Олег Лебедєв в 2004 році. На цих змаганнях він фінішував вже 9 разів.

Як раніше писав Знай.uа, 52-річна українка Лариса Гетьман-Гнидунець стала першою жінкою в Україні, яка фінішувала на всіх шести головних марафонах світу серії World Marathon Majors.

Abbott World Marathon Majors - це шість найпрестижніших і наймасштабніших марафонів у світі: Токіо, Бостон, Лондон, Берліна, Чикаго та Нью-Йорк.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Гетьман-Гнидунець отримала свою мейджор медаль Abbott World Marathon Majors в Бостоні, де подолала марафонську дистанцію за 3:50:47, та встановила унікальний рекорд для України.

Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"
Лариса Гетьман-Гнидунець фінішувала на всіх шести "мейджорах"

Як раніше писав Знай.uа, Еліуд Кіпчоге в четвертий раз виграв марафон в Лондоні.