Українська тенісистка Катерина Козлова знялася з матчу проти першої ракетки України Еліни Світоліної у другому колі Відкритого чемпіонату Франції (WTA) - Ролан Гаррос.
В інтерв'ю прес-службі Roland Garros Козлова пояснила, чому прийняла рішення знятися з турніру.
"Після матчу першого кола на наступний день у мене сильно погіршився кашель, я почала просто дуже сильно кашляти. Вчора вранці я почала відчувати біль у ребрі і він погіршувалася з кожною годиною. Я спробувала потренуватися, але мені ще гірше стало. Потім фізіотерапевт вже нічого не міг зробити.
Учора ми пішли на УЗД до лікаря, і на даний момент обстеження показує у мене "stress fracture", мініатюрну, менше міліметра, тріщину в ребрі через кашель. Тому що через кашель м'язи тягнуть ребро і через це дуже сильний біль. Я, звичайно, буду перевіряти.
Але я не стала зніматися вчора, думала, що може сьогодні буду менше кашляти. Але мені стало ще гірше, ще болючіше, я вночі майже не спала, бо кожний рух практично робив мені боляче, кашель теж погіршився.
Спочатку мені потрібно вилікувати кашель, щоб м'язи менше смикали ребро. Я пробувала вчора знеболити, але знеболюючі не допомогли мені особливо. Я зустрілася вранці ще раз з фізіотерапевтом і знялася з ранку. Мені було навіть боляче йти, трохи прес напружується і відразу тягне, це дуже боляче.
Напередодні Roland Garros я так розумію, що у мене був скоріше всього і вірус, і бактерії разом. Я пила антибіотики і мені стало легше, температура пішла, я приїхала сюди і з четверга тренувалася по годині в день. Я не відчувала себе краще, але на корті могла трохи рухатися. До матчу першого кола я не була готова на 100%, але я вийшла в більш-менш змозі грати, кашель не був настільки сильним. На наступний день у мене все опустилося судячи з усього в бронхи.
З пари в Парижі я ще не знялася, тому що у мене не було часу, але буду зніматися. Зараз буду думати, куди краще поїхати, що спочатку робити. Напевно, спочатку треба полегшити кашель, будемо розмовляти з лікарем і вирішувати. На трав'яний сезон у мене в планах були турніри в Ноттінгемі, Бірмінгемі, Істборні. Я ще заявлена в Ноттінгемі, але малоймовірно, що я там буду грати, я буду зніматися, сподіваюся Бірмінгем зможу зіграти, будемо ще дивитися за самопочуттям", - розповіла Козлова.
Еліна Світоліна
Еліна Світоліна
Наступна суперниця Світоліної визначиться в матчі між Гарбиньє Мугурусою (№19 WTA) та Юханною Ларссон (№172 WTA).

Як писав Знай.ua, у першому колі Ролан Гаррос Еліна Світоліна тріумфально перемогла американку Вінус Вільямс.

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна
Світоліна обіграла Вільямс із рахунком 0:2, матч тривав 1 годину 14 хвилин. Світоліна виграла перший сет з рахунком 6:3. Але у другому сеті програвала 3:1, але, в кінцевому підсумку змогла перемогти з аналогічним рахунком 6:3.

WTA. Ролан Гаррос. Перший раунд
Вінус Вільямс (США) - Еліна Світоліна (Україна) 0:2 (3:6, 3:6)
Як повідомляв портал Знай.ua, Світоліна оплатила дорогу операцію юній українській тенісистці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще