В рамках фіналу Ліги Європи сезону-2018/19 в Баку відбувся матч між двома лондонськими командами - "Челсі" та "Арсенал".
"Челсі" здобув розгромну перемогу над "Арсеналом" - 4:1, і другий раз став володарем цього трофею.

"Челсі" здобув розгромну перемогу над "Арсеналом"
"Челсі" здобув розгромну перемогу над "Арсеналом"

Дивіться відео голів матчу Челсі - Арсенал:

Челсі - Арсенал 4:1
Голи: Жиру, 49, Педро, 60, Азар, 65 (з пенальті), 72 - Ивоби, 69
Челсі: Аррисабалага - Аспілікуета, Крістенсен, Давид Луїс, Емерсон - Канті, Жоржиньо, Ковачич (Барклі, 76) - Педро (Вілліан, 71), Жиру, Азар (Дзаппакоста, 89)
Арсенал: Чех - Папастатопулос, Косельні, Монреаль (Гендузи, 66) - Мэйтленд-Niles Торрейра (Ивоби, 66), Джака, Колашинац - Озіл (Уиллок, 77) - Ляказетт, Обамеянг
Попередження: Педро, Крістенсен

Як повідомляв Знай.ua, Мессі вшосте в кар'єрі виграв "Золоту бутсу", яка вручається найкращому бомбардирові сезону в Європі.

Мессі посів перше місце у загальному заліку, забив 36 голів у чемпіонаті Іспанії, що принесло йому 72 очки.

Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"
Ліонель Мессі виграв "Золоту бутсу"

На другій сходинці – форвард ПСЖ Кіліан Мбаппе (33 м'ячі і 66 очок), а третім став форвард "Сампдорії" Фабіо Квальярелла, який забив 26 м'ячів і набравши 52 очки.

Нагадаємо, Мессі обійшов форварда "Ювентуса" Кріштіану Роналду за кількістю голів на клубному рівні.

Так, після дубля у матчі проти "Ейбаром" (2:2) в чемпіонаті Іспанії, в активі Мессі - 602 голи в 686 матчах. На рахунку Роналду - 601 м'яч у 804 іграх.
Кріштіану Роналду
Кріштіану Роналду
Зазначимо, що до завершення цього сезону "Барселона" і "Ювентус" проведуть ще по одній грі. Каталонський клуб зіграє у фіналі Кубка Іспанії з "Валенсією", а "Ювентусу" чекає гра з "Сампдорією" у заключному турі Серії А.