Український нападник "Альбасете" Роман Зозуля розповів, чому, на його думку, його не викликають у збірну України.
"Шевченко сказав, що мені потрібна практика, щоб грати у збірній. Я запитав, куди краще перейти в український клуб або в "Райо" в сегунду? Він сказав, що сегунда в два рази сильніше УПЛ. І якщо хоч пару матчів зіграю в "Райо", то відразу потраплю в збірну.
Коли переходив в "Альбасете", то була схожа розмова. Але жодного разу ніхто з тренерського штабу збірної не був на моїх матчах, хоча один з тренерів живе в Мадриді. Я був в шоці.
Я добре знаю Педро Харо, який 5 років в "Дніпрі" працював. Як можна за весь час не сісти на поїзд і не приїхати за годину у Альбасете, щоб подивитися матч якийсь?
Роман Зозуля, Getty Images
Роман Зозуля, Getty Images
За два роки я зіграв більше 60 матчів, майже всі в основі. Забив 20 голів, хоч ніколи не був бомбардиром. Тренера мене любили за інші якості. Перший час я ображався, дувся, але зараз заспокоївся.
Значить, не підходжу під його стиль, не подобаюся йому. Може він ображений на мене ще з часів "Динамо", що ми були конкурентами. Хоча мені тоді було 17 років.
Може Шевченко знає, що я кажу все, що думаю. Я не прийду, і не скажу, що я за те, щоб в збірній один грав П'ятов, а решта бразильців. Він чудово знає, що я проти цього всього", - розповів Зозуля.

Як писав Знай.ua, Зозуля запропонував законопроект у Верховну Раду про публічних людей, які їдуть заробляти в Росії.

"Ракицький знав, на що він іде (перехід в Зеніт - ред.) Він розумів, що цим вчинком закриває собі дорогу в збірну. Хоча я ще думав, що Шевченко може його викликати. Він топ-захисник.
Якщо б у нас у Верховній Раді зробили такий законопроект - публічна особа їде на заробітки в країну, з якої ми воюємо, тоді потім 5 років не може повертатися на батьківщину.
Усик - Гассієв в Москві? Тут інша ситуація, він їде на один день, на бій і повертається. Багато поправок в законі можна зробити. Якби Усик не поїхав туди, він би не завоював всі ці пояси, не став би абсолютним чемпіоном світу.
Я не кажу, що Ярик поганий, я з ним спілкувався, дружив. Він зробив свій вибір. Ми постійно шукаємо якусь зраду, я вже втомився від цього", - розповів Зозуля програмі "Бомбардир".

Як повідомляв портал Знай.ua, Ярослав Ракицький перейшов з донецького "Шахтаря" в російський "Зеніт".