6 червня пройшов шостий раунд турніру претенденток на право поборотися за звання чемпіонки світу з шахів. Перші перемоги здобули сестри Музичук з України. Ганна обіграла росіянку Валентину Гуніну, а Марія виявилася сильнішою за ще одну російську шахістку – Олександру Костенюк.

Становище після 6 турів: Горячкіна – 5 очок, Дзагнідзе і Лагно – 3,5, А. Музичук, М. Музичук, Тань Чжунъї і Костенюк – по 2,5, Гуніна - 2.

Читай Знай.иа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Подія проходить у два кола з 31 травня по 17 червня. Якщо за підсумками турніру дві шахістки наберуть однакову кількість очок при рівних показниках, то для виявлення переможниці буде призначений тай-брейк, який відбудеться 18 червня.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Всі спортсменки проведуть по 14 партій з контролем часу 90 хвилин на 40 ходів, потім 30 хвилин до кінця партії з додаванням 30 секунд на кожен хід. Переможниця отримає 50 тисяч і право зіграти з чемпіонкою світу Цзюй Веньцзюнь.

Нагадаємо, українські шахістки перемогли на ЧС індусок.

Як повідомляв портал Знай.uа, маленький українець готується до унікального рекорду України.

Також портал Знай.uа писав, що шахістки з України поборються за звання кращих на континенті.