Чемпіон світу з метання диска і дворазовий срібний призер Олімпійських ігор, поляк Петро Малаховський продав свою медаль, щоб врятувати дитину, хвору на рак.
Як повідомляє журнал КП, після ігор у Ріо-де-Жанейро до нього підійшла мати дитини, хворої на рак і розповіла, що для порятунку хлопчика потрібно дороге лікування в Нью-Йорку, грошей на яку в жінки немає.
Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Малаховський продав свою срібну медаль на аукціоні за 126 тисяч доларів і всі гроші віддав на лікування хлопчика.
Малаховський продав медаль, щоб врятувати дитину, хворого на рак
Малаховський продав медаль, щоб врятувати дитину, хворого на рак
"Дякую всім, хто брав участь у торгах. Нам вдалося показати, що разом ми можемо творити чудеса. Моя срібна медаль сьогодні коштує набагато більше, ніж тиждень тому. Вона коштує життя і здоров'я маленької дитини", - написав Малаховський на своїй сторінці в Facebook.

Як писав Знай.ua, перша ракетка України Еліна Світоліна оплатила дорогу операцію юній українській тенісистці Дарині Лопатецькій.

Нагадаємо, Дарина Лопатецька отримала важку травму на турнірі у Римі - розрив меніска. Їй потрібна була термінова операція, вартість якої склала €12,000.
Дарина Лопатецька
Дарина Лопатецька
Клініка в Італії погодилася зробити екстрену операцію позачергово. Дар'я Лопатецька вдало перенесла операцію.
Сестра тенісистки Марія, яка займалася збором коштів на лікарську допомогу і комунікацією з італійської клінікою, подякувала за допомогу всій Україні та особисто Еліні Світоліній:
"Нещодавно закінчилася операція Дар'ї. Все пройшло успішно. Ми хочемо подякувати всім, хто підтримував нашу сім'ю, і без різниці, була ця допомога матеріальна чи моральна.
Також окремо хочемо подякувати Еліні Світоліній, яка оплатила операцію. Зараз Дарина знаходиться в клініці і деякий час вона буде залишатися там. Реабілітація вимагає великих зусиль для неї і фінансових витрат для нас", - сказала Марія.

Як повідомляв портал Знай.ua, Еліна Світоліна знялася в новому рекламному ролику Nike.