У віці 72 років пішов з життя відомий білоруський тренер Валентин Воронін. Про смерть Валентина Вороніна на офіційному сайті повідомила Федерація баскетболу України (ФБУ).

Значну частину тренерської кар'єри Воронін, приводив молодіжну збірну Білорусі до перемоги на чемпіонаті Європи в дивізіоні А, провів в Україні.

Тривалий час фахівець працював в Україні. Очолював одеську Біпа-Мода, МБК Одеса, Возко, Львівську Політехніку, Хімік, Політехніку Галичину.

Здобував із спортсменами своїх команд титул чемпіона України 1999 та 2002 років. Переміг на чемпіонаті Європи 1994 року в дивізіоні А зі збірною Білорусі U-22.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Здобував зі своїми командами титул чемпіона України 1999 та 2002 років (МБК "Одеса"). Під керівництвом Вороніна "Політехніка-Галичина" провела декілька найбільш вдалих у своїй історії сезонів. У 2008 році львівська команда посіла четверте місце в Суперлізі.

Як відомо, легендарний тренер з 1986 почав займатись тренерством. Під його керівництвом саратовський "Автодор" ставав срібним і тричі бронзовим призером російського чемпіонату. Майстер спорту СРСР (1973), заслужений тренер Білорусі (1994).

Нагадаємо, померла легенда світового кіно, захоплювався весь світ: "Прощай, маестро".

Як повідомляв портал Знай.uа, внучка екс-президента загинула при загадкових обставинах.

Також портал Знай.uа писав, що зупинилося серце улюбленої співачки Брежнєва.