Збірна України завоювала золото на Чемпіонаті світу з веслування на човнах "Дракон", який проходить в Паттайї (Таїланд).

Українці завоювали золото на ЧС з веслування на драконах
Українці завоювали золото на ЧС з веслування на драконах

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Українська чоловіча команда перемогла на дистанції 2000 метрів у класі човнів Д-12.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У змаганнях беруть участь понад 3000 спортсменів з 28 країн світу.
Змагання регулюються Міжнародною федерацією драгонбота і входять до програми Всесвітніх ігор.

Нагадаємо, 13-річний український стрибун у воду Олексій Середа став наймолодшим чемпіоном Європи, який пройшов у Києві.

Середа завоював золоту медаль у фіналі індивідуальних стрибків з 10-метрової вишки, заробивши 488,85 бали.
Після тріумфальної перемоги Середа поділився враженнями від змагань.
13-річний Олексій Середа - наймолодший чемпіон Європи зі стрибків у воду
13-річний Олексій Середа - наймолодший чемпіон Європи зі стрибків у воду
"Найбільше зараз я хочу відпочити.
Я щасливий, що мені вдалося посісти перше місце. Мій третій стрибок був не таким вдалим, але решта вийшли добре. Я б не сказав, що я не нервував перед змаганнями. Якщо з боку здавалося інакше, то це не так. Я нервував як і всі інші. Просто продовжував обмірковувати свої стрибки, намагався зосередитися і виключити можливість будь-якої помилки. Я не звертав увагу на коефіцієнт складності інших учасників.
Вперше я змагався зі старшими на чемпіонаті світу, але це не вплинуло на мою підготовку до чемпіонату Європи та на мої виступи.
Я просто намагаюся робити свою роботу якнайкраще і не дуже турбуюся про результати. Але, звичайно, я щасливий, що я переміг. Це дуже приємно", - розповів Середа.
Нагадаємо, Середа випередив француза Бенджаміна Оффре (474,90 балів) і росіянина Руслана Тернового (445,25 балів), які завоювали срібло та бронзу.
Таким чином, Середа перевершив досягнення британця Томаса Дейлі, який перемагав на Євро-2008 у віці 13 років і 10 місяців. Середі на момент Євро-2019 13 років і 7 місяців.

Фантастика!!!🇺🇦👍🏆 Олексій Середа поставив золоту крапку у виступах збірної України на домашньому чемпіонаті Європи. 🥇💯 13-річний спортсмен переміг в індивідуалі на вишці і став наймолодшим чемпіоном Європи в історії стрибків у воду, перевершивши рекорд британця Тома Дейлі. Наші вітання спортсмену, його родині і усьому тренерському штабу збірної України.👍👍👍 #olympicsua #kyivdiving2019 Ukrainian Diving Federation Tamara Tokmachova

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Голодна старість: чому не всі українці зможуть отримати пенсію Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще
Geplaatst door НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team op Zondag 11 augustus 2019

Нагадаємо, Олексій Середа та Олег Сербін виграли срібні медалі чемпіонату Європи у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.
Олексій Середа та Олег Сербін завоювали срібло в синхронних стрибках
Олексій Середа та Олег Сербін завоювали срібло в синхронних стрибках

Олексій і Олег набрали 413,16 балів, і стали віце-чемпіонами. Золото виграли росіяни Бєлєвцев Олександр і Микита Шлейхер з результатом 417,30 балів, бронза у британців Меттью Діксона і Ноа Вільямса (412,56).

Як писав Знай.ua, українська пара стрибунів у воду Вікторія Кесар і Станіслав Оліферчик стали чемпіонами Європи-2019 в синхронному стрибку на 3-метровому трампліні.