З 9 по 15 вересня в Лондоні (Британія) пройде Чемпіонат світу з паралімпійського плавання, де виступатимуть 43 спортсмени з 12 регіонів України.
Вони поборяться не тільки за медалі чемпіонату, але і за ліцензії на літні Паралімпійські ігри-2020, які пройдуть в Токіо (Японія).
Українську збірну підтримала перша леді України Олена Зеленська.
"Я від усього серця бажаю нашим спортсменам перемог. Підтримаємо незламних! Вболіваємо разом!", - написала Олена Зеленська в Instagram.

Як повідомляв Знай.ua, збірна України завоювала одну медаль на чемпіонаті Європи з академічного веслування у Люцерні (Швейцарія).

Жіноча четвірка парна у складі Євгенії Довгодько, Дар'ї Верхогляд, Анастасії Коженкової та Яни Дементьєвої стала третьою на дистанції 2000 м, показавши результат 6.18.82 хвилини.
Українки більшу частину дистанції йшли на четвертому місці, але на останніх 500 метрів зуміли обігнати полячок і пробитися на п'єдестал. Перше місце посіла четвірка з Німеччини, другими стали представниці Нідерландів.
Чоловіча четвірка парна Дмитро Міхай, Сергій Гринь, Олександр Надтока та Іван Довгодько посіла шосте місце, а чоловіча четвірка розпашна без стернового Роман Півень, Артем Мороз, Максим Боклаженко і Дмитро Хула стала четвертою.

Як писав Знай.ua, чемпіонка України і віце-чемпіонка світу зі стрибків у висоту Юлія Левченко стала другою на етапі "Діамантової ліги" в Стокгольмі (Швеція).

Левченко з легкістю взяла перші три висоти - 1,78 м, 1,83 м і 1,87 м. Але не змогла підкорити 1,90 м, після чого не впоралася з планкою 1,92 м.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
Ще одна українка 17-річна Ярослава Магучих зупинилася в кроці від призів. Магучих не змогла стрибнути 1,87 м і завершила виступ на четвертому місці.