У Києві 11 вересня в 17:00 вперше стартував клубний чемпіонат з веслування на човнах "Дракон" ICF 2019, який зібрав понад 1000 учасників з різних країн світу. Сам чемпіонат планувався на 12-15 вересня. Учасники з різних країн світу повинні були підкорювати простори Оболонській набережній у Києві. І ось, історична подія почалася. Кореспонденту Знай.uа пощастило бути глядачем на цьому унікальному змаганні.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Не дивлячись на те, що чемпіонат світу з веслування став невеликj. дивиною для українців, на просторах Оболоні зібралося чимало охочих долучитися до спортивного змагання.

На теоритории Оболонcької набережної облаштували майже кілометрове містечко, яке стало рідним домом на дні чемпіонату для всіх спортсменів. Серед країн учасниць були такі як: Китай, США, Канада, Угорщина, Німеччина, Чехія, Польща, Молдова, Швеція та інші.

У "містечку" з 9 ранку 14 вересня чергували медики, наряд швидкої допомоги, пожежна.

Україну готувалися представляти 15 клубів з усіх регіонів: "Дніпро", "Буревісник", "Кайзер", "Айронмен", "ДБС Київ", "Мала флотилія", "АВС", "Отаман", "Гетьман", "Харків" , "Драгонком", "Сальса" та інші.

Самі українці дуже радісно відгукуються на проведення такого заходу в столиці.

"Це справжня гордість для Києва і нашого району зокрема. Коли ще випаде нагода побачити професійних спортсменів з веслування з різних країн - ми з дітьми щодня сюди приходимо - такі човни незвичайні і усміхнені іноземці. Дивлячись на них,мій 7-річний син вже задумався про плавання"- говорить місцевий житель Олександр Сафрак.