Новоспечений народний депутат від партії "Слуга народу" президента Володимира Зеленського та лідер збірної України із греко-римської боротьби Жан Беленюк не збирається покидати спорт. Так, він зміг пробитися у півфінал чемпіонату світу з боротьби.

28-річний спортсмен у чвертьфіналі впорався з білорусом Миколою Стадубом, а до цього переміг Дениса Кудлу з Німеччини.

Жан Беленюк
Жан Беленюк

Раніше в сітці турніру українець пройшов білоруса Миколу Стадуба (3:1), хорвата Івана Хуклека (7:1) і мексиканця Альфонсо Лейву Йепеса (5:1). У фіналі Беленюк зустрінеться з угорським борцем Віктором Лорінцом, який займає 3-й рядок світового рейтингу. Фінал відбудеться завтра, 16 вересня. Початок - не раніше 15.00.

Жан Беленюк
Жан Беленюк

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Зазначимо, що чемпіонат світу з боротьби пройде в Нур-Султана 14-22 вересня. Борці греко-римського стилю вступають в бій першими.

У цілому, до складу збірної України увійшли: Віктор Петрик (55), Ленур Теміров (60), Олександр Грушин (63), Артур Политаев (67), Максим Євтушенко (72), Володимир Яковлєв (77), Юрій Шкрюба (82), Жан Беленюк (87), Микола Крисов (97), Микола Кучмій (130).

Нагадаємо, Жан Беленюк з "Слуги народу" отримав особливу посаду в Раді.

Як повідомляв портал Знай.ua, Беленюк зі "Слуги народу" розповів про спорт між перервами засіданнях Ради: "Трохи відволікає".

Також Знай.ua писав, позачергові вибори і покупка "Слуги народу": про що шепотілися на секретному засіданні з Зеленським.