Український борець греко-римського стилю, чемпіон світу та Європи, срібний призер Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України вдруге у кар'єрі став чемпіоном світу.
Беленюк завоював золоту медаль на ЧС, який проходить в столиці Казахстану Нур-Султані. У фіналі у ваговій категорії до 87 кг Жан Беленюк здолав угорця Віктора Лоренча - 2:1.
Беленюк розповів, завдяки чому зміг здобути перемогу.
"Це мій другий титул, я дуже радий. Дякую всім за привітання. Я багато працював, щоб зараз очолити дану категорію і перемогти в цій вазі. Я неймовірно щасливий.
Сьогодні проти мене вийшов сильний противник, і я радий, що у мене вийшло виграти, але я сильно втомився.
У мене не вийшло провести прийом, так як він добре захищається, але все закінчилося благополучно", - розповів Беленюк в інтерв'ю United World Wrestling.
"Бути спортсменом-депутатом - це коли ти встигаєш потренуватися в двогодинну перерву між ранковою та вечірньою частинами пленарного засідання Верховної Ради України", - написав Беленюк у facebook.
Нагадаємо, раніше Беленюк пояснив своє рішення піти в політику.
За словами спортсмена, він готовий позитивно змінити ситуацію в українському спорті, розуміє, що буде нелегко, але не боїться ризиків.
Жан Беленюк
Жан Беленюк
"1. Моя мрія - золото Олімпіади в Токіо, ніхто не має наміру відмовлятися від мрії. Благо до неї трохи більше року.
2. Президент і його команда побачили в мені людину, якій під силу позитивно змінити ситуацію в українському спорті. Усвідомивши, що критикувати і бути незадоволеним ситуацією набагато простіше, ніж взяти на себе відповідальність, вирішив прийняти пропозицію, повністю віддаючи собі звіт куди йду, для чого йду, які репутаційні ризики пов'язані з даним рішенням. Ніхто не обіцяє, що буде легко, але ми не з боязких.
3. Життя мене досить непогано загартувало з самого дитинства, тому всякого роду випади на мою адресу з боку абсолютно різних людей, переважна більшість з яких мені навіть заочно не знайома, мене ніяк не зачіпає і зачепити не може. Журналісту з Чернігова нічого навіть вибачатися, він навряд чи щось зрозумів, та й мені його вибачення не потрібні, моя самооцінка не постраждала.
4. Зараз живу колишнім життям, що буде після... подивимося. Так що з Богом", - написав Беленюк.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори призначені на 21 липня.

Як повідомляв Знай.ua, Жан Беленюк став триразовим чемпіоном Європи, завоювавши золоту медаль в Бухаресті.

Як раніше писав Знай.ua, Жана Беленюка заманюють у телешоу "Холостяк".

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще