Федерація боксу України пропонує ліквідувати професійний бокс як окремий вид спорту.

ФБУ відправила лист у Міністерство молоді і спорту з відповідною пропозицією, повідомляє прес-служба НЛПБУ.

19 вересня Національна ліга професійного боксу України дасть оцінку цієї ініціативи на розширеній раді організації. У засіданні візьмуть участь президент ліги Михайло Зав'ялов, чинний чемпіон світу Артем Далакян, екс-чемпіони світу Сергій Дзінзірук, Віктор Постол і Юрій Нужненко, та провідні промоутери країни.

"Скасувати вид спорту, який є одним з найпопулярніших в Україні, має багаторічні традиції і багатомільйонну телевізійну аудиторію, завдяки якому весь світ знає наших славних чемпіонів Віталія та Володимира Кличків, Василя Ломаченка та Олександра Усика, це, м'яко кажучи, незрозуміла ініціатива ФБУ, якій ми дамо відповідну оцінку. Мені шкода, що Федерація боксу України не усвідомлює цієї простої істини.

Олександр Усик
Олександр Усик

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

За часи незалежності 12 українців стали чемпіонами світу з професійного боксу, в Україні було проведено сотні боксерських вечорів, в останні роки продовжують з'являтися нові боксерські промоутерські компанії. І ми не збираємося на цьому зупинятися", - зазначив президент ЛПБУ Михайло Зав'ялов.

Як раніше пісав Знай.ua, зараз Олександр Усик готується до дебютного бою в суперважкій вазі проти непереможеного американця Тайрона Спонга (13-0, 12 КО).

Бій відбудеться 12 жовтня в Чикаго, США.
Тайрон Спонг - нідерландський боксер, який виступає у першій важкій і важкій вагових категоріях.

Тайрон Спонг
Тайрон Спонг

Колишній чемпіон з кікбоксингу Glory 9 (2013) і чемпіон світу з тайського боксу W. F. C. A. (2007-2008) у першій важкій вазі (до 95 кг).
За цей бій Усик отримає 1,2 мільйона доларів, а його суперник - 800 тисяч доларів.
Со-промоутер українця Едді Хірн прокоментував майбутній поєдинок.
За його словами, Усик - феноменальний боксер, і його дебют в хевівейті - найочікуваніший бій року.
"Дебют Усика в суперважкій вазі - один з найочікуваніших моментів боксу в 2019 році, і я не можу дочекатися, щоб побачити його. Усик - феномен, який домінував у важкій вазі.
Тепер, коли він готується поборотися за титул чемпіона світу в суперважкій вазі, йому необхідно спочатку перемогти Тайрона Спонга. Спонг буде вибухонебезпечним, і ми очікуємо важкий наелектризований бій між ними", - сказав Хірн.
Як повідомляв портал Знай.ua, Усик дав майстер-клас з боксу.