Екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик (16-0, 12 КО) 12 жовтня проведе дебютний бій у суперважкій вазі проти непереможеного американця Тайрона Спонга (13-0, 12 КО).
Спочатку цей бій був запланований на 25 травня, а суперником повинен був стати камерунський боксер Карлос Такам. Через травму Усика бій відклали.

Карлос Такам, Getty Images
Карлос Такам, Getty Images

Усик розповів про травму та вердикт лікарів.
"За два тижні до поєдинку я відчув біль в біцепсі. На наступний день ми поїхали в госпіталь і лікар сказав, що є травма руки і потрібно зупиняти тренування, лікувати руку, бо може бути більш серйозна травма, що може завершити мою кар'єру.
Ми послухали доктора, зробили все так, як він сказав.
Я дуже сильно засмутився, трохи посумував вдома. Але, як ви знаєте, я православний християнин і дуже часто звертаюся до всевишнього.
На цей раз я теж звернувся до нього, пішов у храм, розмовляв з ним, і просив його дати мені сили", - розповів Усик.

Олександр Усик
Олександр Усик

Нагадаємо, Усик готується до бою зі Спонгом у США.

Як писав Знай.ua, у тренувальний табір Усика прибули два супертяжа з США - колишній суперник Деонтея Уайлдера, Луїса Ортіса та В'ячеслава Глазкова Малік Скотт (38-3-1, 13 КО) і Райделл Букер (26-2, 13 КО), який у лютому минулого року відновив кар'єру після 14-річної перерви.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
Со-промоутер українця Едді Хірн прокоментував майбутній поєдинок.
За його словами, Усик - феноменальний боксер, і його дебют в хевівейті - найочікуваніший бій року.
"Дебют Усика в суперважкій вазі - один з найочікуваніших моментів боксу в 2019 році, і я не можу дочекатися, щоб побачити його. Усик - феномен, який домінував у важкій вазі.
Тепер, коли він готується поборотися за титул чемпіона світу в суперважкій вазі, йому необхідно спочатку перемогти Тайрона Спонга. Спонг буде вибухонебезпечним, і ми очікуємо важкий наелектризований бій між ними", - сказав Хірн.
Тайрон Спонг - нідерландський боксер, який виступає у першій важкій і важкій вагових категоріях.

Тайрон Спонг
Тайрон Спонг

Колишній чемпіон з кікбоксингу Glory 9 (2013) і чемпіон світу з тайського боксу W. F. C. A. (2007-2008) у першій важкій вазі (до 95 кг).
За цей бій Усик отримає 1,2 мільйона доларів, а його суперник - 800 тисяч доларів.
Нагадаємо, Олександр Усик отримав травму та не зміг провести бій з Карлосом Такамом (36-5-1, 28 КО), який був запланований на 25 травня цього року.

Як повідомляв портал Знай.ua, Спонг прокоментував бій з Усиком.