Донецький "Шахтар" в рамках 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів зіграв у Мілані на легендарномстадионе "Сан-Сіро" з італійської "Аталантою". Не без проблем український клуб зміг вирвати перемогу у видовищному матчі, який змусив понервувати всіх уболівальників гірників.

Тон гри задався з перших секунд матчу, коли Паломіно жорстко зустрів Мораєса на половині поля "Шахтаря". У цей момент гірники напевно зрозуміли, що на них чекає дуже непростий матч

Роздягальня Шахтаря

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Відповідальності футболістам додавало й те, що на матчі був присутній не тільки тренер збірної України Андрій Шевченко, але і колишній наставник "Шахтаря" Мірча Луческу.

Перші хвилини господарі тотально володіли м'ячем і вже на 4 хвилині матчу могли виводити команду вперед. Однак, удар Хатебора з лицьової лінії був вибитий на кутовий.

На 14 хвилині Кривцов постелився в підкаті перед Ілічем. Головний арбітр матчу вдався до допомоги відеоасистента, який виніс вирок у вигляді жовтої картки Сергію і пенальті у ворота Андрія П'ятова. Сам Іліч і відправився пробивати 11-метровий удар. Він спрямував удар в кут, але голкіпер "Шахтаря" феєрично парирував удар.

Зазначимо, що для 35-річного вратяря це п'ятий відбитий пенальті в Лізі Чемпіонів.

"Аталанта" після такого проколу максимально "піддавлювала", але "Шахтар" не здавався, а трибуни почали гнати команду вперед, висловлюючи своє невдоволення свистом.

Їхні дії отримали ефект і на 28 хвилині італійці відкрили рахунок після помилки П'ятова на виході. Сапата головою вколотив м'яч у порожні ворота.

Донецький клуб після прикрого голу активізувався і пресингували щосили. На 41 хвилині рахунок зрівняв Жуніор Мораєс. Після пасу з глибини Мораєс вибіг на побачення з воротарем, обіграв його і відправив м'яч у порожні ворота. "Аталанту" на врятував навіть відчайдушний підкат захисника.

Закінчення першого тайму ознаменувався низкою порушень і попереджень.

У другому таймі обидві команди перейшли до відкритого футболу і по черзі заганяли один одного в межі своєї штрафної. Захисники кожної з команд самовіддано захищали ворота і не давали супернику шансів на гол.

У такій ситуації гравці намагалися вивести команду вперед шляхом нестандартних рішень. Як, наприклад, блискавичний випад Гомеса і удар Сапати (неточний) або радіокерований пас від Тайсона на Ісмаїлі (але простріл захисника адресата не знайшов).

Тренер "Аталанти" почав проводити заміни вже з 57 хвилини.

У складі "Аталанти" на поле вийшов українець Руслан Малиновський.

А коуч "Шахтаря", в свою чергу, не поспішав до зміни малюнку гри.

При такому ході матчу будь-яка помилка могла стати фатальною і першими помилились італійці, що дозволило "Шахтарю" вивезти 3 очки з Мілана.

Гірники розкрутили контратаку, в якій Соломон виявився майже один в один проти голкіпера в районі одинадцяти метрів і результативно пробив повз Голліні на останніх секундах матчу.

Як повідомляв портал Знай.ua, доля Тайсона в Шахтарі вирішиться взимку.